Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
HAVN PÅ BORNHOLM:

Øst-Danmark prioriteres i ny bred Klimaaftale

Mandag 22. juni 2020 kl: 10:11
Share  


Af: Redaktionen

Administrerende direktør i Rønne Havn A/S, Thomas Bendtsen, roser parterne bag den klimaaftale, som blev forhandlet i hus mellem S-Regeringen og et stort flertal af partierne i Folketinget. Thomas Bendtsen fremhæver, at Østersøregionen, hvor Rønne Havn er den østligste større havn i Kongeriget Danmark, er med i klimaambitionerne

Aftalen betyder blandt andet, at Danmark skal have verdens to første energiøer med en samlet kapacitet på 5 GW - og at der skal investeres i CO2-fangst og power-to-X. Den ene energi-ø bliver Bornholm.


- Nu bliver Øst-Danmark prioriteret, når det handler om etablering af havvindmølleparker og energiøer samt udbredelsen af power-to-x løsninger. Det er godt at se, at ambitionen om at Danmark skal 'bevare den grønne førertrøje' også kommer til at påvirke såvel vækst som beskæftigelse i Østersøregionen, så vi får hele Danmark med i projektet, Thomas Bendtsen og fortsætter:


- Vi har investeret i et havnebyggeri, som stod færdig i oktober 2019, og som har en infrastruktur, der er i stand til at håndtere særdeles tunge projektlaster, som for eksempel vindmølledele indenfor offshore wind-industrien. Vi skal snart agere monterings- og udskibningshavn, når Kriegers Flak på 600 MW skal etableres. Næste projekt bliver Arcadis Ost 1 ved Rügen - hvor vi også skal lægge infrastruktur til montering og udskibning af møller.


Der er ifølge Thomas Bendtsen ingen tvivl om, at den nye klimaaftale rummer store muligheder for Rønne Havn A/S, virksomheder i Østersøregionen og de lokale virksomheder på Bornholm.


- En op til 3 gigawatt havvindmøllepark på Rønne banke, Energi-ø og power-to-x-løsninger vil skabe en masse grønne job i hele værdikæden. For de virksomheder, som er professionelt drevet, omstillingsparrate og i stand til at byde ind på de muligheder, der opstår, vil der være nogle gode muligheder for at vækste, siger han.


Bag aftalen står S-Regeringen med Socialdemokartiet og Venstre, DF, Radikale, SF, Enhedslisten, Konservative, Liberal Alliance og Alternativet.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havn-kran på Djursland går elektrisk
- Nyt elstik i svensk havn mindsker CO2-udslippet
- Dansk rederi-koncern køber hollandsk kølelogistikvirksomhed med aktiviteter i Danmark
- Passagertrafikken blev mere end halveret - godstrafikken gik frem
- Limfjordshavn øgede godsomsætningen i 2020
- 85 procent af arbejdet på kanal-skib er færdigt
- Flere skibe sejler under dansk flag
- Færgerederi sejler en ekstra tur mellem Bornholm og Sjælland
- Opdateret vejledning til rederier og transportører vedrørende coronasmitte om bord på skibe
- Rederiorganisation opfordrer til at undtage søfolk for karantæne
- Rederiorganisation roser regeringen for indsats for øget sikkerhed i Guineabugten
- Danmark har overtaget ledelsen af europæisk mission i Hormuz

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst