Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Politikere kommenterer affaldsaftale

Tirsdag 16. juni 2020 kl: 11:29
Share  


Af: Redaktionen

I det følgende bringer vi de officielle kommentarer fra politikere uden for S-Regeringen, der er med i aftalen om affaldssektoren frem til 2030


Tommy Ahlers, klimaordfører, Venstre:
- Med aftalen nedbringer vi CO2-udledningen og skaber et mere frit marked for affald. Nu kommer vi til at genanvende mere og afbrænde mindre, og samtidig bliver det muligt at opbygge et privat marked for genanvendelse.


Ruben Kidde, klimaordfører, Radikale Venstre:
- Jeg er stolt over aftalen, fordi den rummer mange helt afgørende elementer for en cirkulær økonomi, som Radikale Venstre har kæmpet for i årevis. Det gælder de ensartede og bindende sorteringskriterier. Udbuddet af genanvendeligt affald fra kommunerne til et innovativt marked. Og en konkret plan, der sikrer udfasning af affaldsforbrænding og import af affald til Danmark.


Signe Munk, klimaordfører, SF: 
- Vi skal sortere mere og lade langt mindre affald gå op i røg. Det gør, at vi be-grænser udledningen af CO2 til gavn for klimaet. Vi sikrer nu en politisk kontrol med, at de gamle og mest forurenende affaldsanlæg lukkes ned, samtidig med håndteringen af affaldet bliver grønnere og mere klimavenlig.


Mai Villadsen, klimaordfører, Enhedslisten:
- For os i Enhedslisten har det været helt afgørende, at kommunerne selv får en mulighed for at komme med en plan, der kan mindske forbrændingen af affald, i stedet for at det bare overlades til markedet. Det er en sejr, at det er lykkedes, ikke bare for Enhedslisten, men også for fællesskabet og for klimaet.


Mette Abildgaard, klimaordfører og politisk ordfører, Konservative:
- Vi har med denne aftale fundet en god balance, hvor vi sikrer mere genbrug og mindre afbrænding. Det giver vigtige CO2 reduktioner, men uden at det bliver for besværligt for borgerne, da et typisk parcelhus vil få 2-4 affaldsspande at sortere i. Samtidig skabes der nu et fundament for et privat marked for genanvendes, til glæde for både klimaet og dansk erhvervsliv.


Josephine Fock, politisk leder, Alternativet:
- Med denne aftale sikrer vi, at der produceres mindre affald, at mere affald skal genanvendes og at mindre skal forbrændes. Jeg er glad for, at kommunerne kommer til at stå for nedbringelsen af kapaciteten og antal af forbrændingsanlæg og at private aktører kommer til at stå for genanvendelse og cirkulær økonomi, som er et område, hvor Danmark gerne skulle tage førersædet.


Alex Vanopslagh, klimaordfører og politisk leder, Liberal Alliance:
- Aftalen lægger op til en grønnere affaldssektor gennem mere udbud, mere liberalisering og mere konkurrenceudsættelse – det er jo kolde ord, der går lige ind i det liberalistiske hjerte. Vi er samtidig glade for at have fået med, at affaldsgebyret generelt ikke må stige, og at borgerne nu max skal sortere deres affald i fire forskellige spande.


Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige står uden for aftalen.


Interesserede kan læse aftaleteksten her:


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- To gule opbygninger kører ud i Nordjylland
- Dansk Industri inviterer på webinar med transportordfører
- International transport- og logistik-koncern åbner lager for privates ejendele
- - De står i vejen for nye lastbilkoncepter
- Kurer- og pakkefirmaer i Tyskland blev tjekket
- Det er påkrævet med en snarlig aftale om Brexit
- Elektrisk transportminister skrev Danmarkshistorie
- Postkoncerns lastbiler tanker fossilfri biodiesel
- Fredag 25. september 2020 ligger brændstofpriserne på følgende niveau
- Politiet har anholdt udenlandsk tyvebande
- Godsmængderne var relativt upåvirkede af corona-tiden
- Virksomheder vil blive ramt af vejafgifter for lastbiler

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst