Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
REDERIORGANISATION EFTER BRED POLITISK AFTALE:

Den hjælper udfordrede rederier

Mandag 15. juni 2020 kl: 12:02
Share  


Af: Redaktionen

Et bredt flertal indgik natten til mandag en aftale om genopretning af dansk økonomi og udfasning af hjælpepakker. Aftalen afhjælper efter rederiorganisationen Danish Shipping vurdering nogle af de udfordringer rederierne står over for som følge af indsatsen mod spredning af corona-virus

De udfordrede rederier er både de rederier, der sørger for at passagertrafikken mellem Danmark og nabolandene, og de rederier, der sejler varer jorden rundt. 


Set ud fra rederiernes synspunket er aftalen særlig relevant, fordi den vil støtte til eksporten i takt med den gradvise udfasning af de indførte hjælpepakker.


- Det er klart, at vi helst så alle grænser fuldt åbne allerede fra i dag, men når det nu ikke kan være sådan, er jeg glad for at se, at nattens aftale udfaser hjælpepakkerne gradvist, så vi holder hånden under de færge- og passagerrederier, der med grænselukningerne fik trukket tæppet væk under deres forretning, siger Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør i Danske Rederier.


Med aftalen afsætter S-Regeringen 500 millioner kroner til at hjælpe eksporten i gang igen - herunder beløb til etablering af genstartsteam. I takt med, at grænserne åbner, og hjælpepakkerne udfases, er der brug for et vedholdende fokus på eksporterhvervenes forhold.


- Når man som rederi lever af at fragte varer mellem verdensdelene, så siger det sig selv, at det er alvorligt, når samfund på tværs af kloden lukker ned simultant. Der er brug for en fokuseret indsats for at genstarte eksporten, så vi kan få gang i handlen igen. Derfor er jeg glad for, at nattens aftale sætter fokus på erhvervslivets eksport og midler af til at styrke indsatsen, siger Anne H. Steffensen.


Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Branden på færgen »Scandinavian Star« skal undersøges endnu en gang
- Giv vacciner til Indien og indiske søfolk
- Dansk skibsfarten har haft medvind i første kvartal
- Nye faciliteter og havneudvikling med bæredygtigt mål skal ruste havn til fremtiden
- Corona-situationer i Indien påvirker handelsvejene
- Udslipstracker viser den faktiske udledning ned på TEU-niveau
- Ny fond skal støtte søfolk, der er hårdt ramt af corona-tiden
- Indsatsen mod corona-spredning kostede arbejdspladser hos rederierne
- - Det er godt med grøn pulje til danske færger
- Færgerederi har fået flere bookninger
- Djurslands største havn sætter stikket i og kører med el-kran
- CO2-regulering bør kunne ske på flådeniveau

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst