Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
SVENSK KOMBI-COCKTAIL MED DANSKE INGREDIENSER VAR UKLAR:

Chauffør fik bøde for cabotagekørsel

Onsdag 3. juni 2020 kl: 15:39
Af: Jesper Christensen

En chauffør hos et rumænsk vognmandsfirma, der også har et svensk vognmandsfirma, fik efter en politikontrol midt i maj en bøde for ulovlig cabotagekørsel. Chaufføren kunne ikke dokumentere, at han udførte kombineret kørsel mellem kombiterminalen i Nässjö og den danske koncern Jysk’s lager samme sted

Baggrunden for, at det svenske politi kontrollerede den rumænske lastbil, var ifølge svenske tidningenproffs.se, at udenlandske lastbiler, der kører mellem kombiterminaler og forskellige lagerfaciliteter eller mellem to lagerfaciliteter er et almindeligt syn - og til tider også på kant med lovgivningen.


Om den aktuelle sag skriver tidningenproffs.se, at Polisen 19 maj kontrollerede en af de rumænske trækkere, som tilhører den ovennævnte rumænske vognmandsforretning, som er underleverandør til den danske ejede transportkoncern Ancotrans AB, som igen er underleverandør til en anden dansk transportkoncern, Maersk, hvor Jysk køber sin transportløsning, der skal sørge for, at containere bliver fragtet mellem kombiterminalen i Nässjö og Jysk’ lager i samme by.


Polisen konstaterede, at chaufføren i den rumænske lastbil manglede dokumentation for, at hans transport var en del af en kombineret transport - derfor fik han en bøde på 40.000 svenske kroner for ulovlig cabotagekørsel. 
Ifølge tidningenproffs.se er rumænske lastbiler fast beskæftiget med kombinerede transporter til og fra kombiterminalen i Nässjö. Bilerne er i området i månedsvis. 


Hos Ancotrans AB har man over for tidningenproffs.se beklaget sagen og forklaret, at chauffører, der blev standset og fik bøde for ulovlig cabotagekørsel, var uerfaren og derfor ikke inde i rutinerne om, hvilke dokumenter, han skal have med på lasten.


Ancotrans AB forklarer, at transporterne for Jysk bliver udført ifølge EU’s kombidirektiv. I den aktuelle sag bliver transporterne udført af en rumænsk vognmand med rumænske lastbiler. 


tidningenproffs.se skriver videre, at ejeren af rumænske transportvirksomhed har indgået en kollektivaftale med Svenska Transportarbetarförbundet for den svenske del af transportvirksomheden og en udstationeringsaftale for det rumænske del.


Transportarbetareförbundet oplyser til tidningenproffs.se, at den rumænske virksomhed var den første til at indgå en udstationeringsaftale, som dækker selskabets kombinerede transporter.





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst