Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Indonesien vil kun tillade skibe fra landets egne rederier

Fredag 27. marts 2020 kl: 13:00
Share  


Af: Redaktionen

Flere varegrupper må fra maj kun fragtes ud af Indonesien af indonesiske rederier. En farlig form for protektionisme, lyder det fra organisationen Danske Rederier

Fra 1. maj vil transport af kul, palmeolie og ris fra Indonesien være reserveret til skibe under indonesisk flag eller indonesiske rederier. Dermed er den indonesiske regering på vej mod et mindre opgør med et frit marked, hvor rederier kan konkurrere frit om opgaver fra Indonesien. 


Den form for protektionisme kan komme til at gå ud over danske rederier, som blandt andet fragter kul ud af Indonesien.

 
- Vi er i høj grad bekymret over udviklingen i Indonesien. Fra maj står vi overfor en massiv udfordring med at varetage de opgaver ud af Indonesien, som danske rederier hidtil har stået for - primært på eksport af kul. Det er bekymrende, fordi Indonesien er en af verdens største eksportører af kul, og fordi denne form for protektionisme desværre har en tendens til at ”smitte” - og give gode ideer til andre aktører i markedet, siger Jacob K. Clasen, der er direktør for erhvervspolitik og analyse i Danske Rederier.


Dansk søfarts samlede eksportaktiviteter til Indonesien løb i 2018 op i 3 milliarder kroner. Af de samlede aktiviteter udgjorde tørlastaktiviteter godt 40 procent
 

Restriktionerne går ikke kun ud over de rederier, som normalt sejler de omfattede varegrupper ud af Indonesien. De går også ud over virksomhederne, som eksporterer disse produkter, da den indonesiske flåde i dag ikke selv har en størrelse, som kan fragte de berørte varemængder ud af landet.
 

Danske Rederier arbejder i øjeblikket med både europæiske og internationale partnere på at få den indonesiske regering til at gentænke gennemførelsen af denne lovgivning. Her har Danske Rederier aktiveret blandt andet International Chamber of Shipping (ICS), samt EU-Kommissionen, som har protesteret overfor den indonesiske regering.
 

- Det er vigtigt for dansk skibsfart at vi udtømmer alle muligheder for at hindre gennemførelsen af denne lovgivning. Der er blandt både indonesiske brancheforeninger - og ikke mindst den internationale skibsfart - bred enighed om at dette vil være ødelæggende for samhandlen med Indonesien, hvis myndighederne i Jakarta vælger at implementere tiltagene fra maj måned, siger Jacob K. Clasen
 

Desuden er der stor tvivl om, hvordan den indonesiske regering mere præcis har tænkt sig at implementere den nye lovgivning.
 

- Man har fra indonesisk side ikke just benyttet sig af rettidig omhu i forbindelse med implementeringen af denne lovgivning. På nuværende tidspunkt hersker der stor usikkerhed i markedet om den praktiske udformning af den konkrete lovgivning - hvilket ikke gavner nogen. Hvis ikke den indonesiske regering besinder sig - og trækker lovgivningen retur - er det essentielt at vi får klarhed fremadrettet, siger Jacob K. Clasen.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havn-kran på Djursland går elektrisk
- Nyt elstik i svensk havn mindsker CO2-udslippet
- Dansk rederi-koncern køber hollandsk kølelogistikvirksomhed med aktiviteter i Danmark
- Passagertrafikken blev mere end halveret - godstrafikken gik frem
- Limfjordshavn øgede godsomsætningen i 2020
- 85 procent af arbejdet på kanal-skib er færdigt
- Flere skibe sejler under dansk flag
- Færgerederi sejler en ekstra tur mellem Bornholm og Sjælland
- Opdateret vejledning til rederier og transportører vedrørende coronasmitte om bord på skibe
- Rederiorganisation opfordrer til at undtage søfolk for karantæne
- Rederiorganisation roser regeringen for indsats for øget sikkerhed i Guineabugten
- Danmark har overtaget ledelsen af europæisk mission i Hormuz

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst