Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Lastbil skubber vinden forbi hjørnerne

Tirsdag 10. marts 2020 kl: 10:46
Share  


Af: Redaktionen

Lastbil skubber vinden forbi hjørnerne

Den ny Mercedes-Benz Actros er mere aerodynamisk end sine forgængere med et brændstofforbrug, der ligger omkring 5 procent under sin forgænger. Førerhusdesignet bærer en stor del af æren gevinsten

Den ny Actros kører sig betragteligt lettere gennem luften end sin forgænger. På motorvej er forbruget reduceret med op til 3 procent, mens forbedringen i bytrafik er på op til 5 procent. Udover nye teknologier som den intelligente fartpilot Predictive Powertrain Control, som gør lastbilen i stand til at tilpasse hastigheden efter vejens forløb, skyldes forbedringerne i høj grad det opdaterede, aerodynamiske design - og særligt de digitale sidespejle MirrorCam, der alene bidrager med en besparelse på op til 1,5 procent.


Aerodynamikken bestemte placeringen af MirrorCam
De karakteristiske kamerastilke, der udgør den udvendige del af MirrorCam, er placeret på øverste del af førerhusets A-stolpe. Dermed har chaufføren markant forbedret udsyn til trafikken sammenlignet med traditionelle sidespejle. Og selvom dén placering virker ganske logisk, var den ikke givet på forhånd. Da den ny Actros stadig var i designfasen, var også den nedre del af A-stolpen samt den øvre del af B-stolpen i spil som mulige placeringer. På baggrund af beregninger omfattende praktiske tests i vindtunnel kunne ingeniørerne dog konkludere, at den øverste del af A-stolpen udgjorde den mest optimale, aerodynamiske placering. Den optimerede aerodynamik bidrager desuden til at lede skidt og snavs væk fra forrude, vinduer og kameralinser.


Actros er International Truck of the Year 2020
Sammen med aktive sikkerhedssystemer som Active Drive Assist, der muliggør semiautomatisk kørsel, samt nødbremsesystemet Active Brake Assist 5 var det aerodynamiske MirrorCam-system et af de afgørende argumenter for, at den ny Actros vandt den prestigefulde titel som International Truck of the Year 2020.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Dieselprisen er den samme som for to år siden
- Udbud af havvind skal understøtte stærk konkurrenceevne
- Energiselskab truffet den endelige beslutning om at investere i brintprojekt
- Brint en lovende energibærer
- Tysk transportkoncern melder sig ind i lobby for brint-forkæmpere
- Svensk producent har fokus på batterielektriske lastbiler
- De første kinesiske el-busser er kommet til Odense
- Tysk trailerproducent lancerer dynamisk trailer
- Adgang til HVO ét af de vigtigste redskaber
- Chauffører blev introduceret til gas-lastbiler
- 12 ruter på Sjælland får 26 nye el-busser
- Flere busruter i Storkøbenhavn skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst