Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Brancheorganisation roser S-Regeringens vækstplan for handel og logistik

Torsdag 9. januar 2020 kl: 11:58
Af: Redaktionen

S-Regeringen fremlagde torsdag et udspil til Vækstplan for handel og logistik. Udspillet får pæne ord med på vejen fra DI’s branchefællesskab for danske transport- og logistikvirksomheder. DI Transport mener, at regeringen både peger på nødvendige initiativer og vigtige analyser, som skal sættes i gang for at fremme et stærkt og grønt logistikerhverv

- Danmark har en række styrkepositioner inden for transport og logistik, som bidrager til vækst og velstand i Danmark. Velfungerende logistik er samtidigt med til at styrke konkurrenceevnen for det øvrige erhvervsliv. Derfor er vi meget tilfredse med, at regeringen sætter fokus på logistikbranchen, siger branchedirektør Michael Svane, DI Transport.


DI Transport er positivt stemt over for S-Rgeringens udspil og mener, at planen sætter fornuftigt ind på nødvendige indsatsområder.


- Vækst i e-handel og trængsel i forbindelse med blandt andet varelevering i byer er en væsentlig udfordring. Derfor er det også positivt, at regeringen vil sætte fokus på transport og logistik i forbindelse med e-handel og last-mile levering i byerne, siger Michael Svane og fortsætter:


- Vækstplanen understreger, at velfungerende logistik er med til reducere transportens klimapåvirkning. Samtidig skal vi se på, hvordan vi kan skabe bedre rammer for logistik og varelevering. Det kan vi gøre ved at fokusere på levering uden for myldretiden, varelevering med cykler og øget brug af modulvogntog.


Michael Svane fremhæver desuden, at der i vækstplanen også er initiativer, som skal gennemføres på EU-plan for at give mening.


- Vi har brug for højere fælles EU-standarder for elektroniske transportdokumenter, og bedre brug af elektroniske dokumenter står da også på EU-dagsordenen. Ikke mindst på transportområdet. Digitale transportinformationer, tilladelser og dokumentation øger effektiviteten og sikrer en smidigere forretningsgang samt færre administrative byrder.


S-Regeringen lancerer med vækstplanen i alt 21 initiativer. Vækstplanen følger op på de anbefalinger, som vækstteamet for handel og logistik præsenterede sidste år.


S-Regeringen har offentliggjort følgende:

Vækstplanen for handel og logistik - kan hentes her:

Faktaark med vækstplanens initiativer - kan hentes her:

Vækstteamets anbefalinger - kan hentes her:






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- Lastbilleverandører sætter fokus på lastvognsmekanikeruddannelsen under DM i Skills
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Lokal entreprenør skal ombygge motorvejstilslutning ved Taulov
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst