Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
TRANSPORTORGANISATION EFTER EU-ENIGHED:

Vejpakkeresultat kan sikre klarhed om reglerne i vejgodstransporten

Torsdag 12. december 2019 kl: 12:11
Af: Redaktionen

Transportorganisationen ITD, der har hovedsæde i Padborg, er tilfreds med, at der efter over to og et halvt års forhandlinger er indgået en aftale mellem EU’s tre institutionen - EU-Kommissionen, EU-Parlamentet og Ministerrådet - om EU-Kommissionens udspil om en vejpakke. Senest blev forhandlere fra EU-Parlamentet og EU's transportministerråd natten til torsdag enige om en lovpakke for godstransport (Vejpakkens del 1), hvor der blot mangler godkendelse af EU-Parlamentet og Ministerrådet

- I ITD hilser vi det velkomment, at der nu endelig ser ud til at være klarhed over, hvilke regler der skal gælde for vejgodstransporten i Europa. Transportvirksomhederne har meget længe efterspurgt stærke og fair fælles regler, der kan kontrolleres og håndhæves effektivt. Forhåbentlig får vi det nu. Vi ser frem til at læse det konkrete indhold i aftalen. Der er en del aftalepunkter, som vi skal dykke yderligere ned i for at kunne vurdere betydningen for erhvervet, men vi er glade for og tilfredse med, at det er lykkes at blive enige i EU om nye spilleregler, siger Carina Christensen, der er administrerende direktør i ITD.


En af de store knaster i Vejpakken har ifølge ITD været bestemmelsen om, hvor tit lastbiler skal vende tilbage til virksomhedens hovedkvarter. Det ser ud til at være landet på otte uger.
 

Derudover vil køre- og hviletidsbestemmelserne fremover give mulighed for to på hinanden følgende reducerede ugehvil, dog stadig med en begrænsning på 90 timers køretid over to uger, og chauffører i international trafik skal retur til hjemlandet hver tredje uge.
 

Næste generation af smarttakografen (version 2) skal indføres obligatorisk i alle tunge lastbiler i 2025 og i varebiler under 3,5 tons fra juli 2026 (det forlyder ifølge ITD, at reglerne også kommer til at gælde varebiler over 2,4 tons). Cabotagereglerne vil fortsat begrænse kørslen til tre ture på syv dage, men samtidig formentlig indeholde "cool off periode" på fire dage, før der igen kan køres cabotage i en medlemsstat.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst