Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

S-Regeringen skærper kontrollen med indrejse fra Sverige

Torsdag 10. oktober 2019 kl: 10:38
Share  


Af: Redaktionen

S-Regeringen har besluttet at øge kontrollen med, hvem der rejser ind i Danmark fra Sverige. Det sker på baggrund af en række hændelser begået af personer, der er rejst ind i Danmark fra Sverige. S-Regeringen at indfører midlertidig grænsekontrol ved indrejse til Danmark fra Sverige og styrker politiets indsats i grænseområderne mod Sverige

Sammen med beslutningen om øget grænsekontrol med indrejsende fra Sverige, lancerer justitsminister Nick Hækkerup (S) S-Regeringens udspil  Tryghed og sikkerhed i det offentlige rum, der sammen med den styrkede grænseindsats skal være et værn mod sprængninger og organiseret kriminalitet.


Siden februar i år har indbyggere i hovedstadsområdet været vidne til 13 sprængninger. To af dem mod offentlige bygninger. Det er politiets vurdering, at eksplosionen ved Skattestyrelsen 6. august blev udført af kriminelle, der var rejst over grænsen fra Sverige til Danmark. I slutningen af juni i år skete et dobbeltdrab på åben gade i Herlev, som politiet vurderer, var et opgør mellem rivaliserende bander fra Sverige. Samtidig er terrortruslen mod Danmark fortsat alvorlig.


Justitsminister Nick Hækkerup lancerede torsdag formiddag en række tiltag, der samlet set skal genskabe trygheden og sikkerheden i det offentlige rum og imødegå truslen fra organiseret grænseoverskridende kriminalitet og terror.


Der etableres et nyt center i politiet for politisamarbejde og kriminalitetsbekæmpelse i Øresundsregionen, der skal være et samlende og koordinerende omdrejningspunkt for indsatsen mod grænseoverskridende kriminalitet i regionen, og som skal sikre et tæt og effektivt samarbejde med svensk politi. Samtidig indføres der midlertidig grænsekontrol mod Sverige med virkning fra 12. november i år, og politiindsatsen i grænseområderne mod Sverige styrkes. Den midlertidige grænsekontrol mod Sverige vil blive gennemført som periodiske kontroller målrettet vejtrafikken og togtrafikken over Øresundsforbindelsen og færgetrafikken i havnene i Helsingør, Frederikshavn, Grenå og Rønne.


Justitsminister Nick Hækkerup fremhæver, at der er fokus på de organiserede kriminelle og ikke de mange almindelige borgere, der hver dag krydser grænsen.


Det er Rigspolitiets vurdering, at midlertidig grænsekontrol mod Sverige vil kunne udgøre et værn mod indrejse af udlændinge, der ikke opfylder indrejsebetingelserne, og udlændinge, som kan have til hensigt at begå alvorlig organiseret kriminalitet eller terror i Danmark.


Den midlertidige grænsekontrol mod Sverige indføres foreløbigt for 6 måneder. S-Regeringen har samtidig besluttet at forlænge den midlertidige grænsekontrol mod Tyskland i 6 måneder fra den 12. november 2019. Justitsministeren har orienteret Folketinget om S-Regeringens beslutning. Desuden er den svenske regering og EU-Kommissionen orienteret.


Regeringen mener, at en styrket beskyttelse af grænsen mod Sverige ikke kan stå alene. Derfor har der siden angrebet mod Skattestyrelsen været en tæt dialog med myndighederne om, hvilke yderligere redskaber politiet har brug for. Dialogen er mundet ud i 16 nye initiativer, der skal sikre tryghed og sikkerhed. Initiativerne falder i tre dele og omhandler øget mulighed for overvågning, styrkelse af politiets efterforskningsmuligheder og en forstærket indsats mod sprængstoffer.
 

De 16 initiativer er:

Fokusområde 1: Øget overvågning
 • 1. Tv-overvågning ved offentlige bygninger
 • 2. Udvidet adgang til kommunal tv-overvågning
 • 3. Udvidet adgang til privat tv-overvågning
 • 4. Politiet styrker brugen af tv-overvågning
 • 5. Obligatorisk registrering af tv-overvågning
 • 6. Politiet får mulighed for at overtage tv-overvågning
 • 7. Øget anvendelse af ANPG
 • 8. Længere opbevaringstid for ANPG-oplysninger
 • 9. Styrket overvågning af bandemedlemmer
 
Fokusområde 2: Styrkelse af politiets efterforskningsredskaber og muligheder
 • 10. Fremtidssikring af politiets muligheder for at foretage f.eks. aflytning og ransagning
 • 11. Styrkelse af politiets banderegister
 • 12. Flere droner i politiet
 
Fokusområde 3: Forstærket indsats mod eksplosivstoffer
 • 13. Sprængning ved offentlige bygninger skal betragtes som angreb på staten 
 • 14. Skærpet straf for besiddelse af eksplosivstoffer
 • 15. Flere sprængstofhunde og stikprøvekontroller for eksplosivstoffer
 • 16. Udvidet adgang for politiet til brug af netagenter i sager om våben og eksplosivstoffer
 
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forbuddet mod kørsel med trailere på lommevogne i hele landet gælder i 14 dage
- Passagertrafikken blev mere end halveret - godstrafikken gik frem
- Limfjordshavn øgede godsomsætningen i 2020
- Dieselprisen er den samme som for to år siden
- Politiet har fokus på alle færdselforseelser
- Vi holder os fortsat tæt på vores hjem
- Fredag 22. januar 2021 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Havarikommission advarer mod lås på lommevogne
- Fire mænd har fået lange fængselsdomme
- Materiel-udlejer har taget to af de lange
- Benzin- og olieselskab kører ud med ny tre-akslet trækker
- 85 procent af arbejdet på kanal-skib er færdigt

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst