Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Politiet lægger op til øvelse på havet

Mandag 16. september 2019 kl: 15:20
Share  


Af: Redaktionen

En skibskollision med efterfølgende udslip og miljøforurening er scenariet, når der tirsdag og onsdag i denne uge afvikles havmiljøøvelse i Nyborg Fjord. Deltagerne i øvelsen kommer fra Søværnskommandoen, Beredskabsstyrelsen, Beredskab Fyn, Nyborg Kommune, Region Syddanmarks Sundhedsberedskab, Koppers Denmark Aps og Fyns Politi

Ved “øvelses-kollisionen” falder nogle besætningsmedlemmer overbord, og efterfølgende sker der udslip af olie og tjæreprodukter med miljøforurening af fjorden og kysten til følge. 


Både fartøjer og helikoptere deltager
Udover de mange deltagende beredskaber, indgår der også to af Søværnets fartøjer og flere redningshelikoptere i øvelsen. Øvelsens primære formål er at øve myndighedernes samarbejde omkring personredning og forureningsbekæmpelse.


- Jeg kan desværre ikke afsløre alt for mange detaljer omkring selve øvelsesscenariet. Det ville jo ødelægge det hele lidt for de mange, der skal øve sig. Men jeg kan fortælle, at vi først øver det, der i fagsproget hedder SAR - Search And Rescue - hvor det handler om at redde liv, og bagefter kommer det til at dreje sig om bekæmpelse af en større miljøforurening, siger politikommissær Asbjørn Høy Larsen fra Fyns Politi, der er tovholder på øvelsen.
 

Det er Koppers Denmark ApS, der er hjemmehørende i Nyborg, der har hjulpet øvelsesledelsen med at finde et tankskib til at indgå i øvelsen. Firmaet arbejder med destillering af tjæreprodukter, så det er nok ikke helt forkert at gætte på, at der indgår et eller andet, der vedrører forurening med tjære i øvelsen.
 

Øvelsen kan følges fra Nyborg Havn
På de to øvelsesdage vil der være aktivitet i Nyborg Fjord fra klokken cirka 8 om morgenen til klokken 17 om tirsdagen og fra klokken cirka 8 ti klokken 16 om onsdagen. Det vil være muligt at følge dele af øvelsen fra Nyborg Havn, fra dæmningen ved Holckenhavn eller fra stranden på Slipshavn, da hele øvelsen foregår forholdsvis tæt på land. Er man særligt interesseret i at opleve redningshelikopterne fra  JRCC - Joint Rescue and Coordination Center (tidligere Søværnets Operative Kommando) - så er det kun muligt om tirsdagen. De opsatte politiafspærringer skal respekteres af hensyn til sikkerheden.


Havmiljøøvelserne bliver afholdt regelmæssigt rundt i politikredsene, og i år er turen altså  kommet til Fyn. 
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Passagertrafikken blev mere end halveret - godstrafikken gik frem
- Limfjordshavn øgede godsomsætningen i 2020
- 85 procent af arbejdet på kanal-skib er færdigt
- Flere skibe sejler under dansk flag
- Færgerederi sejler en ekstra tur mellem Bornholm og Sjælland
- Opdateret vejledning til rederier og transportører vedrørende coronasmitte om bord på skibe
- Rederiorganisation opfordrer til at undtage søfolk for karantæne
- Rederiorganisation roser regeringen for indsats for øget sikkerhed i Guineabugten
- Danmark har overtaget ledelsen af europæisk mission i Hormuz
- Særlig repræsentant fra Danmark skal bidrage til at bekæmpe angreb på dansk og international skibsfart
- Sønderjysk havn slår en streg i sandet med ny rekord
- Godsomsætningen steg i stor jysk havn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst