Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
SPECIALFORENINGEN FOR LOGISTIK OG DISTRIBUTION:

- Forbud mod overhalende lastbiler bør ske med omtanke

Mandag 16. september 2019 kl: 15:00
Af: Redaktionen

Vejdirektoratet udvider i den kommende tid forbuddet mod overhalende lastbiler til at gælde yderligere 270 kilometer motorvejsstrækning. Det har fået Specialforeningen for Logistik og Distribution til at reagere. - Hensynet til en glidende trafik skal komme først, lyder det i en kommentar fra specialforeningen under Dansk Erhverv

- Vi ønsker alle at sikre så effektiv en trafikafvikling som muligt – det kommer alle til gode, både personbiler og lastbiler - men forbud mod overhalende lastbiler bør ske med omtanke og må ikke blive for vidtgående, siger Jesper Kronborg, der er branchedirektør for Specialforeningen for Logistik og Distribution (SLD) i en kommentar til det udvidede forbud.


- Vi har naturligvis selv et ansvar som branche for at sikre, at vi overholder reglerne og bruger den sunde fornuft, når der overhales. Men vi undrer os over, at branchen ikke har været inddraget i den konkrete udmelding, siger han og fortsætter:


- Det er vigtigt med en velbegrundet, pragmatisk og fornuftig tilgang, når der laves forbud mod overhalende lastbiler. 


Han peger på, at specialforeningen på det foreliggende grundlag er skeptisk over for forslaget, da der ifølge foreningen ikke er nogen undersøgelser, der viser, at en fordobling af strækningerne med overhalingsforbud løser trængselsudfordringerne på motorvejsnettet. 


- Hvis der eksempelvis slet ikke er mulighed for at overhale på motorvejsnettet, så kan det forværre problemerne, hvis lastbilerne ikke må overhale trafikanter, der kører meget langsomt. Så kan trafikken gå i stå, og der kan opstå lange konvojer, frem for at man får en glidende trafik, siger Jesper Kronborg og tilføjer:


- Vi mener samtidig, at trængslen på motorvejsnettet understreger behovet for en langsigtet plan om udbygning af motorvejsnettet flere steder i Danmark. Det er derfor positivt, at transportministeren i den kommende tid vil søge at få en bred politisk aftale på plads om fremtidens infrastruktur.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst