Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Uopmærksomme trafikanter er i politiets søgelys

Mandag 16. september 2019 kl: 14:05
Share  


Af: Redaktionen

Politiet i hele landet sætter i denne uge ind med kontrol af uopmærksomme trafikanter på vejene. Baggrunden er, at uopmærksomhed er involveret i hver tredje dødsulykke i trafikken - og målet med den øgede kontrol er at få flere til at holde fokus på trafikken

Indsatsen støtter Rådet for Sikker Trafiks kampagne ”Kør bil, når du kører bil” og Færdselssikkerhedskommissionens nationale handlingsplan, hvor uopmærksomhed indgår som ét af ti indsatsområder for at begrænse antallet af uheld i trafikken.


Kontrollerne indgår i rækken af de fælleseuropæiske færdselskontroller, der arrangeres af det europæiske færdselspolitisamarbejde TISPOL. 


Rigspolitiets Nationale Færdselscenter har gennemført en undersøgelse i hele landet i foråret 2017, hvor man på by-, lande- og motorveje har observeret, hvad 26.000 trafikanterne foretager sig bag rattet. Undersøgelsen viste, at cirka 6 procent af alle førere af personbiler og varevogne under deres kørsel udførte en handling, der kunne distrahere dem og tage deres fokus fra trafikken. Det vil sige, at de enten talte i håndholdt mobiltelefon, indstillede deres GPS, spiste eller drak, mens bilen var i fart.


Undersøgelsen viste også, at det især er et problem blandt chauffører i de tunge køretøjer. Mens cirka 6 procent af førerne af personbiler og varevogne foretog sig distraherende handlinger, mens de kørte på vejene, var det tilsvarende tal for eksempelvis lastchauffører cirka 15 procent.


Fakta om uopmærksomhed og ulykker:
  • Der er uopmærksomhed involveret i omkring hver tredje dødsulykke i trafikken (kilde: Vejdirektoratet)
  • Hvis man kører 80 km/t på en landevej og kigger på ens mobil eller GPS i fire sekunder, har man kørt 89 meter uden at have øjnene på trafikken


- Selv få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man overser en anden trafikant eller kommer til at trække over i modsatte vognbane, og rammer en modkørende frontalt, siger politiassistent Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.


- Uopmærksomhed er risikabelt for alle trafikanter, og derfor er det vigtigt at alle, som bevæger sig rundt i trafikken også holder fokus på trafikken og ikke foretager sig noget, der kan aflede opmærksomheden, siger han videre.


Landets 12 politikredses  øgede fokus på uopmærksomhed begyndte mandag 16. september og kører frem til søndag 22. september.


Rigspolitiet har i sin færdselsstrategi frem mod 2020 sat uopmærksomhed som et af tre skærpede fokuspunkter
 
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forbuddet mod kørsel med trailere på lommevogne i hele landet gælder i 14 dage
- Passagertrafikken blev mere end halveret - godstrafikken gik frem
- Limfjordshavn øgede godsomsætningen i 2020
- Dieselprisen er den samme som for to år siden
- Politiet har fokus på alle færdselforseelser
- Vi holder os fortsat tæt på vores hjem
- Fredag 22. januar 2021 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Havarikommission advarer mod lås på lommevogne
- Fire mænd har fået lange fængselsdomme
- Materiel-udlejer har taget to af de lange
- Benzin- og olieselskab kører ud med ny tre-akslet trækker
- 85 procent af arbejdet på kanal-skib er færdigt

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst