Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Fødevarestyrelsens nye kontrolkurs bliver mødt af et kritisk kor

Torsdag 7. februar 2019 kl: 12:53
Af: Redaktionen

Transportorganisationen ITD har tilsluttet sig i koret af kritiske toner af Fødevarestyrelsens nye praksis med kontrol af reglerne om kørsel med levende grise. ITD mener ligesom en lang række andre aktører, at kontrollerne af reglerne skal ske på en langt mere fair og fagligt rimelig baggrund

Sidste år aftalte VLAK-Regeringen og Dansk Folkeparti en styrket kontrol med transporter af levende dyr. Formålet med aftalen var at sikre en højere dyrevelfærd under transport af især levende grise til eksport. En lang række aktører har efterfølgende rejst en kritik af den kontrol, som Fødevarestyrelsen gennemfører for øjeblikket, herunder Landbrug & Fødevarer, de praktiserende svinedyrlæger og producenterne. 


Kritikken går på, at Fødevarestyrelsens skærpede kontrol med transport af grise er for rigid og i stedet bør foregå på en langt mere fair og fagligt set rimeligere måde, end det sker for øjeblikket.

 
Den nuværende praksis betyder ifølge 90 procent af Danmarks praktiserende dyrlæger, at raske dyr slås ihjel uden fagligt belæg. Dyrlægerne skriver i et åbent brev til miljø- og fødevareminister Jakob Elleman-Jensen om sager, hvor grise bliver vurderet ikke-transportegnede på grund af mindre navlebrok, små sår på halen og mildere grader af øresår og øresut. Uden skelen til de kontrollerende dyrlægers helhedsvurdering sker der prompte anmeldelse i alle sagerne.
 

- Der skal naturligvis føres den nødvendige kontrol med transport af levende dyr, og dyrevelfærd og ordentlige forhold for grise under transport står højt på branchens dagsorden. Men det, landmænd og transportører oplever i øjeblikket, skaber stor usikkerhed, og vi frygter, at det i sidste ende fører til, at et stort antal sunde grise aflives og sendes til destruktion helt uden dyrlægefagligt belæg, siger politisk chef i ITD, Jørn-Henrik Carstens.
 

ITD har siden nytår fået mange henvendelser fra bekymrede, professionelle dyretransportører.
 

- Vi må bare sige, at vognmændene og deres chauffører ikke forstår den nidkære kontrol af en branche, der ude i Europa er kendt for høj faglighed og professionalisme. Dyretransportørerne efterlyser helhedsorienterede kontroller baseret på fagligt rimelige kriterier. Den nuværende situation med uklarhed om transportegnetheden af dyrene og aflivning af dyr, som dyrlægerne vurderer som raske, kan ingen være tjent med, siger Jørn-Henrik Carstens og fortsætter: 
  
- Vi er tilfredse med, at der er kommet offentlig fokus på den kurs, Fødevarestyrelsen har lagt siden nytår. Vi har også noteret os, at politikere fra Venstre og Dansk Folkeparti nu tilsvarende udtrykker stor undren over for de hårde og helt unødvendige sager.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst