Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Enhedslistens transportordfører er godt tilfreds med finanslovsaftalen

Mandag 12. november 2012 kl: 10:37
Share  


Af: Redaktionen

- Den jyske trafikmafia er fortid - nu sætter vi jernbanen og den kollektive trafik på programmet i stedet for motorveje - det er et politisk skift. Sådan lyder det fra Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, efter finanslovsaftalen søndag, hvor S-R-SF-Regeringen og Enhedslisten blev enige om de sidste punkter

Henning Hyllested, der er transportordfører for partiet, mener, at der er noget for Enhedslisten at glæde sig over, når det gælder aftalerne på transportområdet.

- Det var vigtigt for os at få sat gang i nogle af de mange gode projekter, som DSB og Banedanmark havde liggende i skuffen for at forbedre jernbaneområdet - og for at skabe øjeblikkelige grønne arbejdspladser til faglærte og ufaglærte, siger Henning Hyllested og fremhæver, at han er særlig glad for at det lykkedes at blive enige om at fremrykke et af de store elektrificeringsprojekter, som har afventet finansiering, nemlig strækningen Køge Nord til Næstved.
 

Med finansloven afsættes 650 millioner kroner til elektrificeringen af strækningen.
 
Ligeledes afsætter finansloven 25 millioner kroner, så adgangen til en række stationer bliver væsentligt forbedret med ramper og elevatorer og nye perronbelægninger. 


- Vi er glade for endelig at kunne imødekomme et længe næret ønske fra mange handicappede, som derved får bedre muligheder for at anvende den kollektive trafik - og generelt give en række stationer et løft, siger Henning Hyllested.


Den grønne pulje fortsætter 
Det er også lykkedes Enhedslisten at sikre puljen til grøn transport, som stod til lukning, da bevillingen under det strategiske forskningsråd er udløbet. Der afsættes nu 25 millioner kroner til forskning, udvikling og demonstration inden for energieffektiv transport. Et beløb, som Henning Hyllested forventer sig meget af.
 
- Jeg er særlig glad for at vi fik stoppet regeringens udspil i finanslovsforslaget om at tage 308 millioner kroner fra DSB. Det det ville have ført til forringelser, afskedigelser og færre tog. At redde job er lige så vigtigt som at skabe nye. Med denne aftale opnår vi begge ting, siger Henning Hyllested.
 

Kamp mod løndumping
Endelig kommer så indsatsen mod løndumping i landevejstransporten, hvor Enhedslisten sammen med regeringen forøger kontrolindsatsen på landevejene kraftigt udover, hvad vi allerede har besluttet på dette års finanslov.
 
- Finanslovsaftalen ser jeg dermed som en OK start til den kommende drøftelse af en klimalov, hvor trafikken er på dagsordenen og nu skal bidrage med CO2-reduktioner. Vi skal også i nær fremtid i gang med at forhandle Trafikmilliarden for 2013, og her bl.a. følge op på de letbaneinitiativer, der blev sat i søen med aftalen for 2012, siger Henning Hyllested, som konstaterer, at det alt i alt er en god finanslov for en transportordfører fra Enhedslisten.


Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Antallet af lønmodtagere steg igen i marts
- - Vi får rigtigt travlt de næste mange år
- Specialist i kranopgaver kører plader ud med seks nye vogntog
- Havn med færgeforbindelser er med til at bygge bro
- Folketinget udskyder fristen for virksomheders årsrapporter permanent
- Lufthavnsområde på Bornholm bliver midlertidigt militært område
- Fredag 13. maj 2022 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Hollandsk trailerproducent markerer 110 år på vejene
- Overenskomst giver take-away-bude bedre vilkår og markant bedre løn
- Lastbil tabte to hjul - 66-årig mand er i kritisk tilstand
- Bagklap faldt af lastbil og ramte en personbil
- Logistik-hub bliver øget med 60.000 kvadratmeter

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst