Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Politiet konstaterede fejl på hver tredje bus ved stor kontrol

Tirsdag 27. august 2024 kl: 13:16
Af: Redaktionen

En større kontrol af busser ved Roskilde fredag i sidste uge afslørede fejl på hver tredie bus. I alt 10 busser blev indkaldt til syn. Tungvogns Center Øst peger på, at flere svenske busoperatører havde ikke styr på dokumentationen i forbindelse med buscabotagekørsel i Danmark

Fredag eftermiddag afholdt Tungvogns Center Øst buskontrol ved Roskilde, hvor der kørte et større antal busser på grund af et arrangement på Dyrskuepladsen.


Kontrollen blev afholdt på Poppelgårds Allé og på Darupvej i Roskilde, hvor politiet havde opstillet en bremseprøvestand. I alt 30 busser blev vinket ind til kontrol - heraf var seks svensk registrerede.


Lovlig buscabotagekørsel, men manglende dokumentation
De seks svenske busser, der blev kontrolleret, kørte alle såkaldt buscabotage - det vil sige med passagerer fra et sted til et andet inden for Danmarks grænser, hvilket kræver særlig dokumentation i form af udfyldt kontrolblad, ligesom chaufførerne skal kunne fremvise en udstationeringserklæring. Alle seks busser kørte lovlig buscabotage, men da de havde ikke papirerne i orden, venter der bøder til busselskabet. 


I alt havde 10 af de 30 busser havde fejl eller mangler, som gjorde, at de blev indkaldt til syn - og tre køretøjer fik inddraget nummerpladerne. 


Tre partybusser blev stoppet og tjekket, hvor der blev fundet fejl på alle køretøjer. En havde fejl på nødudgangen, som ikke kunne åbnes, manglede en nødhammer og havde en lygtefejl. Den anden partybus bremsede skævt og fik nummerpladerne inddraget på stedet. På den tredje partybus, som netop havde sat passager af, blev fundet sikkerhedskritiske fejl på et dæk, hvor der var synligt ind til dækkets opbygning. Bussen var indrettet med dansegulv, og en rude tæt på dette område sad løs. Bussen blev pålagt at få skiftet dækket på stedet.


En buschauffør havde ikke erhvervet et chaufføruddannelsesbevis, og en udenlandsk chauffør havde ikke ved kørsel i Sverige anvendt sit førerkort i tachografen, der registrerer køre og hviletider


De øvrige sager ved kontrollen var fejl og mangler - eksempelvis fejl ved ildslukkere, der ikke var kontrolleret inden for et år som det kræves, manglende bushammer eller andre mindre fejl og mangler.


- Det blev en travl kontrol, hvor vi desværre måtte skrive en del sager. Der er plads til forbedring, og vi fortsætter vores buskontroller, siger leder af Tungvogns Center Øst, politikommissær Henrik Haensel efter kontrollen. 


Tungvognscenter Øst står får kontrollen af tunge køretøjer på Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Joint venture-selskab får rådgiver-opgave på ny metro-linie
- Joint venture-selskab får rådgiver-opgave på ny metro-linie
- Nye tilskudspuljer skal fremme kollektiv transport i landdistrikterne
- Buschauffør fik livsvigtig hjælp af forbipasserende
- Store og små køretøjer kan blive tjekket ved grænsen
- Fredag 13. september 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Indtægter skal bringe gælden ned hos tysk jenbaneoperatør
- Sommertrafikken over Øresundsbron satte rekord
- Færre fly fragtede flere passagerer
- Trafik bidrager positivt til resultat - og tunnel får støttemidler fra EU
- Passagererne er tilfredse med Bornholmerfærgen
- Gods og passagerer fyldte mere på skibene i august

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst