Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Mandag 18. marts 2024 kl: 12:32
Af: Redaktionen

Havn melder sig ind i erhvervsorganisation
Brian Mikkelsen (tv), administrerende direktør Dansk Erhverv og Rune D. Rasmussen, administrerende direktør i ADP A/S.

Havneselskabet ADP A/S, der ejer og driver erhvervshavnene i Fredericia og Nyborg og driver erhvervshavnen i Middelfart, har meldt sig ind i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv med det formål at styrke det politiske arbejde for blandt andet at sikre, at ADP kan fremtidssikre havnedriften og være med til at understøtte Danmarks klimamålsætninger. ADP A/S er ejet af Fredericia og Nyborg Kommuner, hvor Fredericia Kommune er største aktionær med 89 procent af aktierne, mens Nyborg Kommune har 10,6 procent af aktierne

I forbindelse med, at ADP A/S bliver medlem af Dnsk Erhverv, peger selskabets ledelse på, at udviklingspotentialet for selskabet, der ud over havnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart også driver Taulov Dry Port, er stort - og at det kan udnyttes gennem bedre politiske rammer for de danske havne, som i stadig højere grad konkurrerer med internationale aktører - og det kan et medlemsskab af Dansk Erhverv bidrage til.


Lige nu er havnen i Fredericia i gang med en havneudvidelse, der skal fremtidssikre kapaciteten til den efterspørgsel på containerområdet, som havnen har nu og ser ind i fremadrettet. Havnen i Fredericia udgør sammen med Taulov Dry Port et multimodalt knudepunkt for transport og logistik, der kan understøtte dank import og eksport.


- ADP er i gang med at udleve et potentiale, der kan nå endnu højere international flyvehøjde, hvis de politiske processer og beslutninger spiller sammen med os. Der er her og nu brug for en revurdering af havneloven, der blandt andet skal understøtte en bedre udnyttelse af havnearealerne og sikre lige vilkår for adgang til finansiering, siger Rune D. Rasmussen, der er administrerende direktør i ADP A/S.


- Vi har i ADP store ambitioner på den grønne omstilling, og vi har forudsætningerne for at understøtte Danmarks klimamålsætninger blandt andet via vores energiinfrastrukturselskab ADP Energy Infrastructure. Det kræver for eksempel en smidigere myndighedsgodkendelse af grønne projekter. Derudover skal der arbejdes på havnelovens retorik, så den bliver teknologineutral, så det er muligt for havnene at etablere og benytte solceller på tagene. Dansk Erhverv er i dag dybt engageret i den grønne omstilling på både energi- og transportområdet og deler ADP’s ønsker til fremtidens havneudvikling, så der er en del, vi kan tage fat på sammen, siger han videre.


Brian Mikkelsen, der er administrerende direktør Dansk Erhverv og tidligere konservativ minister i flere Venstre-ledede regeringer i perioden fra 2001 til 2011, er enig i, at samarbejdet skal være med til at sikre et stærkt, grønt transportknudepunkt med den klare ambition om at gøre Danmark til et endnu mere konkurrencedygtigt land på transport og logistik og i den grønne omstilling:


- ADP tænker i den grad ud af boksen for at styrke havneforretningen og understøtte omlægning af godstransporten med fokus på klimaet og reduktion af CO2. Taulov Dry Port og ADP Energy Infrastructure er to gode eksempler, da begge datterselskaber styrker den klassiske havneforretning i både Fredericia og Nyborg. Samtidig viser de, hvordan ADP tænker havnene ind i at nå Danmarks målsætning om at blive CO2-neutral i 2050. I Dansk Erhverv er den grønne omstilling ikke mindst inden for transportområdet en prioriteret dagsorden, som vi arbejder ihærdigt på at fremme sammen med vores medlemsvirksomheder og i godt samspil med beslutningstagere og myndigheder. Derfor er vi rigtig glade for, at ADP har valgt at blive en del af Dansk Erhverv, siger Brian Mikkelsen.










Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- En container med rom indeholdt også andre stærke sager
- Formandskabet fortsætter uændret
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- Udvidelsesplaner har udløst supplerende miljøkonsekvensrapport
- Stort havvindsudbud kan sikre brændstof til skibsfarten
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst