Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Flere unge i Region Syddanmark søger ind på erhvervsuddannelser

Onsdag 20. maj 2020 kl: 12:12
Af: Redaktionen

Antallet af unge i Syd- og Sønderjylland og på Fyn med tilhørende øer, som har haft erhvervsuddannelse som 1. prioritet efter niende og tiende klasse er steget med 7 procent i forhold ti sidste år. Region Syddanmark peger på, at det er tredie år i træk, at antallet er stigende

Den nyeste opgørelse fra Børne- og Undervisningsministeriet viser, at det særligt er områderne ”Fødevarer, jordbrug og oplevelser” og ”Teknologi, byggeri og transport”, der har tiltrukket de unge med stigninger på henholdsvis 14 og 12 procent.


- Jeg er rigtig glad for at se, at antallet af ansøgere til erhvervsuddannelserne stiger her i Syddanmark. Vi er nu oppe på, at 23 procent af de unge efter grundskolen har en erhvervsuddannelse som første prioritet. Men det er dog vigtigt at slå fast, at selv om det går den rigtige vej, så er vi ikke i mål endnu. Vi har i Region Syddanmark i mange år haft som mål at øge denne andel, og selvom det er et meget ambitiøst mål, håber jeg, vi kan komme op på 30 pct. i 2025, siger formanden for Udvalget for uddannelse og arbejdskraft, Tage Petersen (V).


Det er tredje år i træk, at antallet af ansøgere stiger. Stigningen i år er større end i alle de foregående år. I år er det især Hansenberg i Kolding og Rybners i Esbjerg, der med en stigning på henholdsvis 83 og 60 elever på deres erhvervsuddannelser nyder godt af de unges stigende interesse.
 

Kolding og Esbjerg er også de kommuner, der kan notere sig størst fremgang i antallet af unge, der vælger en erhvervsuddannelse efter grundskolen. Her er antallet steget med henholdsvis 54 og 52 personer siden sidste år, hvilket svarer til en stigning på henholdsvis 24 og 20 procent.












Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- Lastbilleverandører sætter fokus på lastvognsmekanikeruddannelsen under DM i Skills
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Lokal entreprenør skal ombygge motorvejstilslutning ved Taulov
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst