Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Midtjysk kommune skruer op for gassen i den daglige transport

Mandag 4. maj 2020 kl: 13:16
Af: Redaktionen

Hoffmann Biler, der er autoriseret Iveco-forhandler i Silkeborg, har leveret en biogasdrevet Iveco-kassebil til Silkeborg Kommune. I det næste halve år vil den køre rundt med sin iøjnefaldende dekoration, der fortæller om de miljømæssige fordele ved biogasdrift

Midtjysk kommune skruer op for gassen i den daglige transport
En markant fordel ved biogas er, at når den er udvundet af husdyrgødning og bruges energibærer i transportsektoren, gavner det både landbrugets og transportens CO2-regnskab. Hvis man sammenligner biogasdrift med dieseldrift er der ved gasdrift 76 procent færre partikler, 12 procent færre Nox’er og en CO2-reduktion på 95 procent. Hvis man benytter danskproduceret biogas, hvor alle emissionsbesparelserne er endnu højere, da der spares i både landbrugets og transportsektorens CO2-regnskab. Landbrugets fordi biogassens afgasning ikke foregår på markerne, men omdannes til brugbar metan. Desuden udrenses svovl og andre skadelige stoffer under kontrollerede forhold. Transportens fordi biogassen fortrænger de fossile brændsler.


- Besparelsen svarer til, at man kan fjerne næsten to diesel-modeller fra CO2-regnskabet for hver biogas-model, der kører ud på vejene, siger Morten Iversen, der er Nordic Sustainability Manager hos Iveco og fortsætter:


- Derudover er der en støjreduktion på 4 dbA, hvilket svarer til en halvering af støjniveauet i forhold til en tilsvarende dieselmotor, og det hele foregår i et køretøj, der ret beset er ganske som alle andre kassevogne.


Motoren i den Iveco Daily, der kommer til at køre på vejene i Silkeborg, er en gasudgave af Iveco’s fire-cylindrede 3,0 liters motor med 136 hk og et maksimalt drejningsmoment på 350 Nm. Ifølge Iveco kører og trækker den som en dieselmotor, og med en otte-trins automatgearkasse er det enkelt for chaufføren at køre i både by og på land - også med en 3.500 kg. trailer på krogen. 


- Det bliver spændende at se, hvordan folk tager imod den - og ikke mindst chaufførerne. Vi ser frem til at få tilbagemeldinger fra dem, siger Ib Lundgård, som glæder sig til at se bilen på Silkeborgs veje.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Tysk-italiensk joint venture har fået ok fra konkurrencemyndighederne
- Green Truck Award endte igen hos Scania
- Forhandler af store og små køretøjer er tilfreds med 2023-resultatet
- Lastbilchauffør blev overfaldet af to mænd på rasteplads ved Holbæk
- 47 fik guldmedaljer ved DM i Skills 2024
- Chauffører underviser skolebørn i trafiksikkerhed
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst