Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
TRANSPORTORGANISATION:

Coronakrisen må ikke stoppe EU’s Vejpakke

Fredag 3. april 2020 kl: 11:59
Share  


Af: Redaktionen

Transportministre fra otte EU-lande - seks fra Østeuropa (Bulgarien, Ungarn, Litauen, Polen, Letland og Rumænien), samt to fra Middelhavsområdet (Malta og Cypern) - vil have EU’s institutioner til at aflyse eller udsætte EU’s vejpakke som følge af corona-situationen. De otte transportministres synspunkt får ikke opbakning af transportorganisationen ITD

ITD peger på, at selvom corona-situationen i den grad påvirker hele det europæiske samfund og udgør en kæmpe udfordring for transportsektoren, så er det helt forkert, når en række medlemslandes transportministre kræver, at EU’s vejpakke skal ændres på grund af krisen. Den europæiske vejtransportbranche har brug for nye regler, der sikrer fair og lige konkurrencevilkår, og derfor er det vigtigt, at vejpakken hurtigt falder endeligt på plads.
 

- Coronakrisen sætter i øjeblikket sine dybe spor i alle lande, og det er klart, at både medlemslande og EU skal gøre, hvad der er muligt for at afbøde de sundhedsmæssige og økonomiske konsekvenser af coronavirussen, siger Jens Hvid Bang, der er chefkonsulent i ITD’s politiske afdeling.


- Det må dog ikke komme så vidt, at der bliver sat en stopper for den endelige vedtagelse af EU’s Vejpakke. Transportvirksomheder og chauffører har allerede ventet alt for længe på, at Vejpakken skulle falde på plads, og der er stadig behov for nye regler, der sikrer mere fair og lige konkurrencevilkår i den europæiske vejtransportsektor, så vi kan få skabt ro i branchen, siger han videre.


Vejpakken mangler fortsat den helt formelle godkendelse i EU-systemet. Den var næsten på plads, inden corona-virussen spredte sig i Europa og resten af verden.


Læs også:

Otte ud af EU’s 27 medlemsstater vil have EU til at aflyse EU’s vejpakke
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Frederikshavn og Oslo får atter en færgeforbindelse
- Elektriske varebiler må veje mere - og stadig køres på lille kørekort
- Kørekort B er ok til særlige varebiler
- Færgerederi sejler mere bæredygtigt
- Chauffør fik bøde for cabotagekørsel
- Lovforslag vil sikre lønniveauet for kombinerede transporter
- Polsk chauffør blev dømt og udvist 25 timer efter anholdelse
- International transportkoncern vil skære i CO2-udslippet
- 2019 havde flere eneulykker med dræbte
- Tip-kærren har truck-beslag
- Vognmand valgte V8’er med kroghejs
- Havn køre frem med fossilfrit brændstof

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst