Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Otte ud af EU’s 27 medlemsstater vil have EU til at aflyse EU’s vejpakke

Torsdag 2. april 2020 kl: 13:39
Share  


Af: Redaktionen

Transportministrene fra Bulgarien, Ungarn, Litauen, Polen, Cypern, Letland, Malta og Rumænien har ifølge nyhedsbureauet Reuters skrevet et brev til EU, hvor de beder om støtte til transportfirmaer, der er ramt af corona-krisen, og aflyse eller udsætte EU’s vejpakke, som de mener vil stille sårbare virksomheder endnu dårligere

De otte EU-lande - seks fra Østeuropa (Bulgarien, Ungarn, Litauen, Polen, Letland og Rumænien), samt to fra Middelhavsområdet (Malta og Cypern) - slår på, at EU’s vejpakke sammen med følgerne af corona-situationen vil lukke mange europæiske transportvirksomheder. 


Brevet gør formanden for 3F Transport, Jan Villadsen, vred og forarget.


- Det er de samme lande, der gang på gang har forsøgt at blokere for nye skarpe EU-regler, der kan komme piratkørsel og underbetaling af østeuropæiske og filippinske chauffører til livs, siger Jan Villadsen til 3F Fagbladet.


- Det er uhørt groft, at de her lande nu forsøger at bruge situationen med corona-krisen på den her måde. Det kommer de heller ikke nogen vegne med den her gang. Og efter krisen er der endnu mere brug for at sikre grøn og fair transport med værdige arbejdsforhold, siger han videre.


De otte lande har været imod den vejpakke, som EU-Kommissionen lagde frem i 2017. De har efter vedtagelsen i EU’s ministerråd og i EU-Parlamentet forsøgt at udfordre vejpakken juridisk - blandt andet med det argument, at det vil være dyrt for landenes transportfirmaer, da deres lastbiler efter de nye regler skal vende tilbage til hjemlandene hver ottende uge. De nye regler foreskriver også, at chauffører har ret til at vende hjem hver fjerde uge. Samtidig er det et krav, at chaufførerne tilbringer hvileperioder uden for lastbilen, hvor arbejdsgivere skal betale for overnatningerne.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Frederikshavn og Oslo får atter en færgeforbindelse
- Elektriske varebiler må veje mere - og stadig køres på lille kørekort
- Kørekort B er ok til særlige varebiler
- Færgerederi sejler mere bæredygtigt
- Chauffør fik bøde for cabotagekørsel
- Lovforslag vil sikre lønniveauet for kombinerede transporter
- Polsk chauffør blev dømt og udvist 25 timer efter anholdelse
- International transportkoncern vil skære i CO2-udslippet
- 2019 havde flere eneulykker med dræbte
- Tip-kærren har truck-beslag
- Vognmand valgte V8’er med kroghejs
- Havn køre frem med fossilfrit brændstof

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst