Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
VOGNMANDSORGANISATION TIL TRANSPORTNYHEDERNE.DK:

- Er det samfundsmæssigt forsvarligt

Torsdag 2. april 2020 kl: 12:43
Share  


Af: Jesper Christensen

Erik Østergaard, der er administrerende direktør i vognmandsorganisationen DTL har over for transportnyhederne.dk uddybet, hvorfor han støtter 3F’s vurderinger af, at udenlandske chauffører overtager danske chaufførers arbejde i den aktuelle corona-situation, hvor transportarbejdet i Danmark fortsætter på samme niveau, samtidig med, at flere og flere chauffører bliver sendt hjem eller direkte sagt op

- Det korte af det lange er, at der er dele af erhvervet, der sender folk hjem samtidig med, at der køres cabotagekørsel i Danmark, siger Erik Østergaard. 


Siden S-Regeringen på den ene side indførte restriktioner for at dæmme op for spredning af corona-virus, indførte S-Regeringen med støtte fra Folektingets partier også en række støtteordninger, der skulle hjælpe danske virksomheder til at komme gennem de aktuelle udfordringerne og problemer.


Erik Østergaard siger til transportnyhederne.dk, at når DTL siden den gang i marts er i kontakt med medlemmer over hele Danmark, er det først og fremmest spørgsmål om arbejdsdeling, hjemsendelse eller opsigelse - og hvordan virksomhederne kan få del af den bevilligede støtte fra Staten, der bliver stillet.


- Det bekræfter 3F’s udmelding, siger Erik Østergaard og henviser til 3F’s melding om stigende ledighed blandt lastbilchauffører.


Erik Østergaard stiller derfor spørgsmålet:

Skal støtten, som den er tænkt, gå til danske virksomheder og lønmodtagere, eller skal den indirekte også gå til udenlandske virksomheder?
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Frederikshavn og Oslo får atter en færgeforbindelse
- Elektriske varebiler må veje mere - og stadig køres på lille kørekort
- Kørekort B er ok til særlige varebiler
- Færgerederi sejler mere bæredygtigt
- Chauffør fik bøde for cabotagekørsel
- Lovforslag vil sikre lønniveauet for kombinerede transporter
- Polsk chauffør blev dømt og udvist 25 timer efter anholdelse
- International transportkoncern vil skære i CO2-udslippet
- 2019 havde flere eneulykker med dræbte
- Tip-kærren har truck-beslag
- Vognmand valgte V8’er med kroghejs
- Havn køre frem med fossilfrit brændstof

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst