Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
REDERIORGANISATION:

Hjælpepakke i USA kan gavne dansk eksport

Fredag 27. marts 2020 kl: 10:33
Share  


Af: Jesper Christensen

OPDATERET: Med en hjælpepakke på 2.000 milliarder dollar - der svarer til 40.500 kroner pr indbygger i USA - vil amerikanerne give førstehjælp til økonomien for at afbøde konsekvenserne af corona-virussen. Organisationen Danske Rederier betegner det som godt nyt for danske rederier, som har USA som det næststørste eksportmarked

Tidligt torsdag morgen dansk tid kom den nyhed, mange havde ventet: Det amerikanske senat havde godkendt en hjælpepakke til amerikansk økonomi på de ovennævnte 2.000 milliarder dollars - 10.951 milliarder kroner. Penge, som skal gå til at holde gang i privatøkonomien og forbruget hos de mange borgere i USA, der står til at miste deres arbejde som følge af corona-krisen.


For Danske Rederier, der har USA som sit næststørste eksportmarked, er morgenens melding om hjælpepakken en god nyhed.


- Hvert år anløber over 5.000 danske skibe en amerikansk havn, og USA står alene for ni procent af rederiernes eksport, så det er klart, at det er ekstremt vigtigt for os, at hjulene holdes i gang, og konsekvenserne af corona-virussen bliver så små som mulige for amerikanerne, siger Jacob K. Clasen, der er direktør for erhvervspolitik og analyse i Danske Rederier.


- Samtidig er USA’s økonomi verdens største, og derfor spiller det amerikanske marked selvfølgelig også en kæmpe rolle i, hvordan verdenshandlen vil udvikle sig de kommende måneder. Det er for tidligt at sige noget om nu, men hjælpepakken her vil i hvert fald trække i den rigtige retning, siger han videre.


Kina er med 14 procent rederiernes største eksportmarked. USA er nummer to med ni procent, mens Storbritannien er på tredjepladsen med fem procent.


Ifølge FN er indbyggertallet i USA på 331,4 millioner. I de 27 EU-lande bor der til sammenligning 446 millioner mennesker, hvor Tyskland med 83 millioner indbyggere, Frankrig med 67 millioner, Italien med 60,3 millioner , Spanien med 46,9 millioner og Polen med 37,8 millioner er de fem største. Storbritannien, der var det 28. land i EU, men som nu er på vej ud af EU, er ikke med i det ovennævnte tal på 446 millioner. Storbritannien har 66,6 millioner indbyggere.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Rederikoncern undlader at betale udbytte
- Frederikshavn og Oslo får atter en færgeforbindelse
- Havn på toppen af Jylland har fået ny bunker-operatør
- Færgerederi sejler mere bæredygtigt
- Forbuddet mod landgang fra krydstogtskibe forlænges
- International transportkoncern vil skære i CO2-udslippet
- Havn køre frem med fossilfrit brændstof
- Ny miljøvenlig bugserbåd skal erstatte “gudernes sendebud”
- Den nye havnedirektør i østjysk havn er begyndt på arbejde
- Ny krydstogtterminal må vente til bedre tider
- Godstransporten via havn i Nordvestvendsyssel er sejlet frem gennem corona-tiden
- Færgerederi forbereder sig til at sejle med passagerer igen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst