Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Personbilstrafikken falder - godstransporten kører videre

Søndag 22. marts 2020 kl: 12:50
Share  


Af: Redaktionen

Nye tal fra Vejdirektoratet viser, at antallet af personbiler på motorvejene er faldet markant de seneste par uger som følge af corona-situationen. Derimod er antallet af lastbiler er steget. Det er ifølge transportminister Benny Engelbrecht positivt, fordi det både viser, at rigtig mange følger S-Regeringens anbefalinger om at blive hjemme, og at der fortsat er en stabil strøm af varer til landets butikker

Selvom store dele af det danske samfund i disse dage er lukket ned på grund af restriktioner for at forbygge spredning af corona-virus, er godstransporten på vejene fortsat kørende. Ifølge de nyeste tal fra Vejdirektoratet er den tunge transport langt de fleste dage upåvirket, og på nogle dage er lastbiltrafikken steget med op til 13 procent. 


- Det er afgørende, at godstransporten kan komme frem på vejene med varer til butikkerne - særligt i disse dage, hvor store dele af samfundet ellers er lukket ned. Derfor vil jeg gerne både takke Vejdirektoratet for at sikre, at den nødvendige trafik kan komme frem, og godstransportørerne for at sikre en stabil strøm af varer til landets butikker, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).


Omvendt er antallet af personbiler og små varevogne på motorvejene faldet med op til 45 procent. Ifølge transportminister Benny Engelbrecht viser det, at borgerne generelt følger regeringens anbefalinger.


- For at inddæmme smittefaren fra coronavirus er det nødvendigt, at vi alle så vidt muligt holder os hjemme og ikke foretager unødvendige ture ud af huset. Derfor vil jeg også gerne takke borgerne for at følge regeringens anbefalinger om at undgå rejser, der ikke er nødvendige, siger transportministeren.


Tallene ovenfor stammer fra data indsamlet via Vejdirektoratets knap 30 tællestationer, der er fordelt rundt om i landet og placeret langs stort set alle væsentlige motorveje.


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Kran og kroghejs hjælper med renovationen
- Svensk havn bygger rampe til fremtiden
- Fristen for virksomheders årsrapporter bliver forlænget
- Terminaltraktorer trækker trailerne til og fra
- It-virksomhed har udviklet oversigtskort til corona-tiden
- Vognmand i Høng hænger en fire-akslet trailer på trækkeren
- Tysk transportkoncern offentliggør den fremtidige direktion
- De levende dyr kører med turbo compound
- Havnerelaterede investeringer når op over to milliarder kroner
- Vognmand fra Herskind har hentet en svær Volvo FH i Aarhus
- Transportorganisation vil have EU-Kommissionen for EU-Domstolen
- Transportbranchens nøglemedarbejdere kan blive testet for corona-virus

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst