Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Rigspolitichef: Hold nu afstand til hinanden

Fredag 20. marts 2020 kl: 11:12
Share  


Af: Redaktionen

Politiet er klar til at håndhæve reglerne mere håndfast. Det er budskabet fra rigspolitichef Thorkild Fogde, som efter tilbagemeldinger fra politifolk landet over kan konstatere, at der stadig er mange danskere, der ikke tager corona-situationen tilstrækkeligt alvorligt, men stadig samler sig på små områder. Det øger smittespredningen af coronavirus, og det skal stoppes, lyder det fra rigspolitichefen

Torsdag var det umiddelbart enkelt at se billeder af mennesker, der nød solen - eksempelvis på Dronning Louises Bro på Nørrebro i København, på legepladser eller på skaterparker rundt om i landet. Billederne viste en række eksempler på grupper over 10 personer. 


- Det er ulovligt, og det er nødt til at stoppe, siger rigspolitichef Thorkild Fogde og fortsætter:


- Jeg kan sagtens forstå, at man gerne vil ud og nyde det gode vejr. Det er også helt i orden. Man må gerne gå eller løbe en tur. Men hold afstand til hinanden, når I færdes derude. Hvis der allerede er mange i et område, så gå et andet sted hen. Vi skal have stoppet smittespredningen, og det kan vi altså kun, hvis vi løfter i flok og tager ansvar. Vi ser for mange eksempler på, at man stimler sammen i parker, på broer og andre steder.


Siden onsdag 18. marts klokken 10.00 har det været ulovligt at forsamle sig mere end 10 personer på offentligt tilgængelige steder, og politiet kan med epidemiloven i hånden påbyde, at folk skal flytte sig fra et sted, hvis man skønner, at der er fare for smittespredning.


- Vi har indtil videre mødt danskerne med dialog, råd og vejledning, og budskabet er glædeligvis forstået af langt de fleste. Nu skal vi have de sidste til at forstå alvoren. Derfor er vi også klar til håndhæve reglerne mere håndfast og udskrive bøder, hvis reglerne ikke efterleves og politiets anvisninger ikke følges. Budskabet er meget klart: Spred jer - i stedet for at sprede smitte. Det er alvorligt det her, siger Thorkild Fogde.


Hvis politiet skrider til at udskrive bøder, kommer de til at lyde på 1.500 kroner - ikke til gruppen som helhed, men sandsynligvis til hver enkelt i gruppen.


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Arbejdstilsynet tager igen på tilsyn
- Godstransporten via havn i Nordvestvendsyssel er sejlet frem gennem corona-tiden
- Færgerederi forbereder sig til at sejle med passagerer igen
- Transportkoncern forbinder Kina og Europa med landevejstransport
- Transportfond uddeler 832.000 kroner
- Feeder-rederi åbner ugentlig forbindelse mellem Rotterdam og St. Petersburg
- Holstebro-vognmand ruller ud med trailer - og ruller presenning over lasten
- Betalingsfrister forlænges og giver virksomheder over 100 milliarder kroner ekstra likviditet
- Coronakrise giver økonomisk tilbageslag i 2020
- Norsk transport- og logistik-koncern har taget ny terminal i brug
- Lastbilkoncern lancerer europæisk finansieringsprogram
- Belgisk og fransk politi anholder 26 personer for menneskesmugling

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst