Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
LUFTHAVN:

Corona-situationen kan blive en økonomisk krise

Onsdag 18. marts 2020 kl: 10:49
Share  


Af: Redaktionen

I februar satte corona-virusudbruddet sit aftryk på Københavns Lufthavns passagertal, der landede på knap 2 millioner rejsende og dermed var et mindre fald i forhold til sidste år. Den drastiske effekt af corona-udbruddet er først slået igennem i begyndelsen af marts, hvor antallet af rejsende er faldet med en tredjedel i den første halvanden uge

I alt var der i februar 1.987.766 passagerer gennem Københavns Lufthavn, svarende til en nedgang på 0,4 procent. Men på grund af skudår var der 29 dage i februar 2020, og korrigerer man for den ekstra dag i år, var den reelle nedgang på 3,7 procent.


Det var primært de lange interkontinentale ruter ud af Europa, der trak ned. Det skyldes især markant færre afgange og faldende efterspørgsel på rejser til og fra Asien. I slutningen af februar blev også de kortere ruter inden for Europa påvirket - en udvikling, der accelererede voldsomt i starten af marts.


- Den første halvanden uge i marts er antallet af flyafgange og rejsende til og fra Danmark faldet med en tredjedel.  Det har vi aldrig set før. Det er markant hurtigere og mere voldsomt end under både finanskrisen, 9/11, askeskyen og alt andet, vi har set i luftfarten siden Anden verdenskrig, siger administrerende direktør Thomas Woldbye og fortsætter:


- Det betyder, at vi ikke blot har en alvorlig sundhedskrise, men også kikker ind i en potentiel alvorlig økonomisk krise, hvor Danmarks tilgængelighed til verden  vores mobilitet - er under voldsomt pres.


Han peger på, at krisen ikke blot rammer flyselskaber og lufthavne. Den rammer også store dele af erhvervslivet, hvor eksempelvis 32 procent af værdien af Danmarks eksport er via luftfragt. Krisen har også ramt hårdt ned i oplevelsesøkonomien med for eksempel hoteller, kultur og restauranter.


- Der flyver nu markant færre turister og forretningsfolk til Danmark. Det kan mærkes. Og herhjemme har mange danskere valgt at aflyse flyrejsen. Den manglende efterspørgsel har fået flyselskaber til at aflyse stadigt flere afgange og ankomster, siger Thomas Woldbye, der advarer om, at konsekvenserne af krisen kan blive langvarige og skadelige for Danmark.


Tilgængelighed er afgørende for Danmark
- For en lille åben økonomi som Danmarks er det helt afgørende at have den bedst mulige tilgængelighed til verden. Den tilgængelighed er truet. Dermed kan Danmarks velstand komme under pres, hvis vi ikke gør det rigtige. Det gælder om at have fokus på, hvordan vi sikrer, at den samlede regning til danskerne bliver mindst mulig, siger Thomas Woldbye og fortsætter:


- Vi skal sørge for, at frygten ikke overhaler fornuften. Vi oplever heldigvis, at Folketinget og regeringen er meget optaget af at håndtere sundhedskrisen her og nu - mens der samtidig arbejdes for at undgå, at situationen udløser en langvarig økonomisk krise. Virksomheder, regering og arbejdsmarked skal sammen handle målrettet for at begrænse krisens effekt, mens den står på - så landet kommer igennem med mindst mulig skade og står bedst muligt rustet, når Corona krisen klinger af.


Indenrigstrafikken fortsætter i år med at falde. I februar i år var der et fald på 8,1 procent i forhold til februar sidste år. I alt var der 100.130 passagerer, der rejste mellem de danske lufthavne.


År til dato har 3,95 millioner passagerer været igennem Københavns Lufthavn, hvilket er 0,4 procent færre end de to første måneder af 2019.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- International transportkoncern vil skære i CO2-udslippet
- Flyselskab flyver igen mellem Aarhus og København
- Transportkoncern forbinder Kina og Europa med landevejstransport
- Skandinavisk flyselskab genoptager flyvningen på en række ruter
- Sådan når vi 70-procents målsætningen i 2030
- Luftfarten har brug for langsigtet hjælp
- Jysk lufthavn skærer 270 fuldtidsarbejdspladser væk
- Luftfarten er på rette kurs
- Klimapartnerskabet for luftfarten er kommet med sin rapport
- Skandinavisk flyselskab kræver ansigtsmasker på alle passagerer
- Toldere finder flere ulovlige våben
- Toldstyrelsen beslaglagde knap 90 kg kokain sidste år

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst