Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Organisationer indleder energisk samarbejde om at gøre vedvarende energi mere holdbar

Onsdag 11. marts 2020 kl: 13:09
Share  


Af: Redaktionen

Organisationerne Wind Denmark og Brintbranchen har indgået et strategisk samarbejde, der skal bidrage til at udbredelsen af Power-to-X (PtX) i Danmark og nedbryde regulatoriske barrierer. De to organisationer har navngivet samarbejdet PtX-Alliancen. Power-to-X handler grundlæggende om at udvikle systemer, der kan omforme elektriske energi fra eksempelvis vindmøller og lagre den, så den også kan udnyttes, når vinden ikke blæser

De to organisationer peger på, at PtX er et afgørende teknologisk tiltag, hvis Danmark’s ambitioner om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030 i forhold til 1990 skal blive til virkelighed.


Derfor skal Danmark i de kommende år udvikle et helt nyt sæt af regler og rammer, der åbner for, at bæredygtig strøm fra vindmøller og solceller kan blive brugt til også at producere brint og andre el-baserede brændstoffer (electrofuels) - eksempelvis gennem elektrolyse. 


- Etableringen af PtX-Alliancen skal ses i lyset af, at vi kun har skrabet overfladen i forhold til, hvor stort potentialet er for brug af strøm til at producere grønne brændstoffer. Hvis vi i Danmark skal blive førende inden for dette felt, og hjælpe den grønne omstilling her- hjemme på vej og skabe et nyt eksporteventyr, så skal vi have gentænkt vores lovgivning og det vil være hovedformålet i PtX-Alliancen, siger Jan Hylleberg, der er administrerende direktør i Wind Denmark. 


Wind Denmark og Brintbranchen repræsenterer tilsammen hele værdikæden bag PtX- produktionen i Danmark. Wind Denmark repræsenter ”Power” imens Brintbranchen repræsenter ”to-X” - herunder producenter og aftagere. 


Samarbejdet skal sikre, at der i Danmark kommer storskala-produktion af blandt andet brint og sikre mulighederne for at nyt eksporteventyr af såvel grønne brændsler og teknologi til produktion. 


- Vi forventer, at efterspørgslen efter brint og andre elbaserede brændstoffer (electrofuels) vil eksplodere i de kommende år og frem mod 2030 og derfor er det nu, at vi skal rykke i Danmark for at gribe de muligheder der er for at blive førende. Vi har i Danmark unikke muligheder for at producere meget grøn strøm, power, og rigtig mange virksom- heder i Danmark, der allerede er i gang med at søsætte projekter der kan omdanne strømmen til X, siger Tejs Laustsen Jensen, der er direktør i Brintbranchen. 


Den første aktivitet i PtX-Alliancen vil være et fælles gå-hjem-møde for begge foreningers medlemmer tirsdag 5. maj. Her lanceres PtX-Alliancen officielt, og der gives en status for de udfordringer, der i forhold til udbredelsen af PtX i Danmark her og nu. 


Fokusområder for PtX-Alliancen:
  • Sikre en koordineret indsats og dialog i forhold til danske og europæiske myndigheders arbejde med regulatoriske udfordringer
  • Skabe en langsigtet strategisk retning for sammenkoblingen af vindmøllestrøm og elektrolyse
  • Sikre en koordineret indsats i forhold til nødvendig innovation og test af PtX, sær- ligt brint-, metanol- og ammoniakproduktion i Danmark
  • Sikre at der etableres nødvendige initiativer til at sikre en eksport af danske PtX- løsninger
  • Samarbejde i forhold til EU’s strategiske værdikæde for brint
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Busoperatør med elektrisk erfaringer tager brint-busser i brug
- Kattegat er godt bud på næste havvindmøllepark
- Miljøzoner kræver partikelfiltre - køretøjsejere får direkte besked
- Fynsk miljø-virksomhed får ny ejer
- Motorfærge har fået rotorsejl
- Kraftvarme-værk siger farvel til kul og en CO2-reduktion på 375.000 ton
- Energi-projekt får moralsk støtte af transportorganisationer
- Fossile brændstoffer skal støtte brint-tanken med 25 øre pr liter
- Projekt i København skal producere bæredygtige brændstoffer til transportområdet
- To energi-øer er en del af første del af klimahandlingsplan
- CO2-regningen for affald skal ned
- Vejdirektoratet udlægger 156 kilometer mindre klimabelastende asfalt

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst