Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Færre bilister kører som spøgelser

Tirsdag 25. februar 2020 kl: 13:25
Share  


Af: Redaktionen

Færre bilister kører som spøgelser

Antallet af spøgelsesbilister er faldet til laveste niveau i 15 år. Det viser en opgørelse fra Vejdirektoratet. Sidste år blev der registreret 88 bilister, der kørte den mod trafikken på motorvejene i Danmark

I forhold til 2018 er der tale om en nedgang på 17 procent i forhold til 2018, der også lå på et relativt lavt niveau hvad angår spøgelsesbilister. Det er første gang siden 2005, at der er blevet registreret under 100 spøgelsesbilister på et år.  


- At møde en spøgelsesbilist må være noget af det værste, man kan opleve i trafikken. Derfor er det utroligt positivt, at vi ser færre af dem på vejene. Vejdirektoratet har gennem årene prøvet forskellige tiltag for at dæmme op for antallet af spøgelsesbilister, og derfor skal vi fortsætte det gode arbejde, så vi kan fastholde den positive udvikling. For så længe der er spøgelsesbilister på vejene, er vi endnu ikke i mål, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).


Hos Vejdirektoratet mener afdelingsleder Ivar Sande, at det faldende antal spøgelsesbilister til en vis grad kan tilskrives Vejdirektoratets initiativ med at anbringe stop-tavler i særlig lav højde ved motorvejsramper for at forhindre spøgelsesbilister i at køre den forkerte vej ned på motorvejen.  
 

- Forskningen på området fortæller os, at påvirkede og demente trafikanter har en tendens til at kigge ned og til siden, når de kører, fremhæver han. 


- Og netop den type bilister er overrepræsenterede som spøgelsesbilister. Derfor opsatte vi i efteråret 2018 lavt-siddende stoptavler ved alle frakørselsramper herhjemme. Og det er min vurdering, at det blandt andet er effekten fra disse tavler, som vi kan aflæse i de nye tal, siger han videre.

 
Tallene viser også, at antallet af spøgelsesbilister har været svagt stigende i Nord- Midt- og Vestjylland. Det kan efter Ivar Sandes mening blandt andet forklares med, at den samlede motorvejslængde i den del af landet er forøget med cirka 20 procent siden 2015.  

 
- Vi kan se, at der godt kan dukke lidt flere spøgelsesbilister op på de nye motorveje. Det plejer at stabilisere sig efter et stykke tid. Vi vil dog naturligvis holde skarpt øje med udviklingen på de nye motorveje og løbende vurdere, om der eventuelt er behov for nye tiltag, siger han.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Bybusserne i Vejle kører efter corona-tider
- Odder Kommune begrænser passagertallet på Tunøfærgen
- Planen for hurtigfærge til Samsø er blevet virus-ramt
- Banedanmark får ny økonomidirektør fra egne spor
- Opfordring: Besøg ikke Anholt i påsken
- Bybusserne i Esbjerg sætter frekvensen ned
- Midttrafik varsler færre busafgange
- Antallet af flypassagerer stagnerede i 2019
- Politiet har afvist knap 1.000 personer ved grænserne
- Afgange på busser og lokaltog bliver tilpasset corona-tiden
- Passagertallet i den kollektive trafik er faldet med op mod 90 procent
- Fynbus har tilpasset køreplanerne til coronatiderne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst