Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Dansk skibsfart nåede ny rekord i 2019

Fredag 14. februar 2020 kl: 08:00
Share  


Af: Redaktionen

2019 blev et rekordår for dansk skibsfart. Rederierne eksporterede for 207,3 milliarder kroner, hvilket er det hid til højeste niveau

Meldingen kommer fra organisationen Danske Rederier, som på baggrund af de seneste eksporttal for fjerde kvartal af 2019 kan gøre det økonomiske 2019-regnskab for dansk skibsfart op.


- Det er et meget flot resultat, som slår fast, at søtransport er den klart største branche i udenrigshandelen, særligt når man ser på tjenesteydelser. Danske rederier fylder mere i verdensflåden, fragtraterne var i 2019 gennemsnitligt højere end året før, og dollarkursen har været høj. 2019 har trods handelskrig og en ustabil situation i Mellemøsten været et godt år for dansk skibsfart, siger Jacob K. Clasen, der er direktør for erhvervspolitik og analyse i Danske Rederier.


Den hidtidige rekord er fra 2014, hvor den samlede eksport endte på 206 milliarder kroner.


I 2018 var den samlede eksport på 199,5 milliarder kroner, og dermed er eksporten vokset 3,9 procent på et år.


- Det er tredje år i træk, at eksporten går frem og denne gang til et rekordhøjt niveau. Det giver naturligvis en tro på en lys fremtid for dansk shipping. Omvendt står vi også i begyndelse af et år med mange begivenheder, som kan påvirke verdenshandelen, siger Jacob K. Clasen og peger på præsidentvalg i USA, coronavirus i Kina og forhandlingerne mellem EU og Storbritannien efter Brexet.


Alle de nævnte forhold kan påvirke markedet i 2020.


- Coranavirussen påvirker allerede fragtraterne på tankmarkedet, og meget afhænger af, hvordan virussen udvikler sig de kommende uger. Kommer der kontrol over spredningen, vil det ikke få konsekvenser for handelen i det store billede. Hvis det derimod bliver et længerevarende forløb, kan det godt få en negativ betydning for 2020, men det er for tidligt at fastslå, siger Jacob K. Clasen.


Tallene, som Danske Rederier baserer sin udtalelse på om dansk skibsfarts resultat i 2019, er baseret på Danmarks Statistik og er ikke-sæsonkorrigerede eksporttal for kategorien ’søtransport’.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Tyske toldere slog til mod smugler-speditør
- Virus-udbrud i Kina skaber usikkerhed
- Hurtigfærge kan kobles på landstrøm fra maj
- Kabetromler var skalkeskjul for cigaretter
- 27 udlændinge er sigtet for indsmugling af 100 kg heroin
- Opgaven med at bygge miljøskibe bliver udbudt igen
- Myndighederne i Aarhus tilbageholder træ fra Amazonas
- Politiet anholder 27 personer i narkosmuglersag
- Havnenes betydning stiger i fremtiden
- Dansk skibsfart nåede ny rekord i 2019
- Batterirapport kan vise kursen for fremtidens skibe
- Storhavn i Østjylland udlejer flere arealer

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst