Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Batterirapport kan vise kursen for fremtidens skibe

Onsdag 12. februar 2020 kl: 15:02
Share  


Af: Redaktionen

En ny rapport om risici ved batterier i eldrevne skibe kan være første skridt i retningen mod et standardiseret regelsæt. Det vil gøre det mere simpelt og billigere at bygge nye og grønnere eldrevne skibe

Skibe med batterier som “tank” til det elektriske motorbrændstof er et nyt begreb, og der findes endnu ikke et egentligt regelsæt for bygning af skibe med batterier og el-motorer, da erfaringerne er sparsomme. Man mangler ganske enkelt erfaring at bygge reglerne op omkring.


Derfor må rederen, der ønsker at investere i et skib med el-motorer frem for dieselmotorer, selv lave risikoanalyser og modelleringer, der viser, at batteriinstallationen har et sikkerhedsniveau, der svarer til et traditionelt skib. Og det er en dyr og lang proces.


Nu har klassifikationsselskabet DNV-GL lavet en rapport, som viser, hvilke risici, der er forbundet med at bruge batterier i skibe.
Batterirapporten er lavet i samarbejde med en række interessenter som Søfartsstyrelsen og rederierne Scandlines og Stena.


Hos rederikoncernen Stena, som blandt andet arbejder med batterier og el-motorer på færgen Jutlandica på ruten mellem Göteborg og Frederikshavn, bliver den nye rapport modtaget positivt.


- Rapporten er et vigtigt bidrag til udvikling af fremtidens regler for bygning af batteriskibe. Vi er interesseret i at bygge skibe med batterier, men det kræver en bedre gennemsigtighed i, hvilke tekniske krav, der skal opfyldes og dermed også skibets byggepris. Det kan vi være på vej til at få nu, siger Fleet Manager Martin Lewerentz fra rederiet Stena.


Hos Danske Rederier tager man også positivt imod den nye rapport.


- Vi oplever, at rederier gerne vil bygge små batteridrevne skibe, men er udfordret på dokumentation og risikoanalyser, som skal være fremlagt, inden projektet går i gang. Det vil have stor betydning, hvis rederi og værft populært sagt kan vælge en hyldevare, når de skal beslutte, om skibet skal være batteridrevet, hybrid eller traditionelt, siger Maria Skipper Schwenn, der er direktør for Sikkerhed, Miljø og Maritim forskning i Danske Rederier.


Danske Rederier vil nu arbejde for, at Søfartsstyrelsen tager den nye rapport med til den internationale skibsfartsorganisation IMO med henblik på at starte arbejdet mod et internationalt regelsæt.


Der findes i dag flere eksempler på større danske skibe, der helt eller delvist får deres energi fra batterier. Blandt andet på Scandlines færgeruter Gedser - Rostock og Rødby - Puttgarden og på rederiet ForSea’s rute mellem Helsingør og Helsingborg.   

Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Tyske toldere slog til mod smugler-speditør
- Virus-udbrud i Kina skaber usikkerhed
- Hurtigfærge kan kobles på landstrøm fra maj
- Kabetromler var skalkeskjul for cigaretter
- 27 udlændinge er sigtet for indsmugling af 100 kg heroin
- Opgaven med at bygge miljøskibe bliver udbudt igen
- Myndighederne i Aarhus tilbageholder træ fra Amazonas
- Politiet anholder 27 personer i narkosmuglersag
- Havnenes betydning stiger i fremtiden
- Dansk skibsfart nåede ny rekord i 2019
- Batterirapport kan vise kursen for fremtidens skibe
- Storhavn i Østjylland udlejer flere arealer

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst