Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Storhavn i Østjylland udlejer flere arealer

Tirsdag 11. februar 2020 kl: 11:48
Af: Redaktionen

Der er stor efterspørgsel på arealer på Aarhus havn. Tallene fra de seneste to regnskabsår viser, at der både i 2018 og 2019 er udlejet næsten tre gange så meget areal pr år i forhold til, hvad der gennemsnitligt blevet udlejet de foregående 12 år

Det er både nye potentielle kunder og eksisterende kunder, der efterspørger arealer på Aarhus havn. I 2018 resulterede det i udlejning af 96.800 kvadratmeter, og i 2019 var udlejningen på 96.158 kvadratmeter. Sammenligner man med de foregående 12 år, hvor den gennemsnitlige udlejning var på ca. 35.000 kvadratmeter pr. år, så der er tale om markante stigninger i de seneste to regnskabsår.


Kundechef Nicolai Krøyer glæder sig over den store efterspørgsel. Men efterspørgslen betyder samtidig, at han får sværere og sværere ved at imødekomme ønsker og behov hos nuværende kunder, der ønsker at udvide deres eksisterende forretning på havnen. Udfordringen er tilsvarende stor, når nye kunder vil etablere sig på Aarhus havn.


- Det er udfordringen ved vores succes, at vi i dag kun har meget begrænsede arealer tilbage til udlejning. Og i vores branche flytter man ikke lige sine aktiviteter. Så hvis vi ender med at afvise kunder, så får vi dem ikke bare lige tilbage igen, siger Nicolai Krøyer.


Han kørte for nylig forbi hos en anden havn i Danmark. Her havde man hængt et stort skilt op på hegnet, hvor man tilbød ledige arealer. Og han er ikke i tvivl om, hvorfor den pågældende havn og Aarhus havn står med hver sit udgangspunkt.


- Vi ser aktuelt begyndelsen på en strukturudvikling blandt havnene i Danmark. I dag har vi mange små havne og nogle få store, men udviklingen vil gå imod færre, men større havne - nøjagtig som det for eksempel er sket i landbruget. Hos Aarhus Havn vil vi gerne fremtidssikre havnen og dermed jobskabelsen og den værditilvækst, som Aarhus havn er med til at understøtte. Derfor har vi ansøgt om muligheden for at udvide havnen, understreger Nicolai Krøyer.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- Havneselskab med tre havne holdt godsomsætningen
- Finsk rederi har åbnet rute mellem Skåne og Polen
- Bornholms største havn nåede rekordomsætning og et resultat over det forventede
- Mobilkran kan løfte 144 ton og øger kapaciteten
- Dansk rederikoncern udvider sit logistiknetværk til Tyrkiet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst