Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Morgenkaos får flere skoler i Aarhus til at lave trafikpolitik

Onsdag 29. januar 2020 kl: 11:47
Af: Redaktionen

Flere og flere aarhusianske skoler vælger at udarbejde deres egen trafik-politik, der kan understøtte, at flere elever kommer sikkert og aktivt i skole - og forhåbentlig også ændre det forældreskabte trafikale kaos, der hver morgen skaber utryghed på mange skoler. En trafikpolitik kan hjælpe skolerne med at rammesætte den lovpligtige færdselsundervisning og samtidig være med til sætte fokus på både elever - og forældres - transport og adfærd omkring skolerne

- Det glæder mig, at flere skoler arbejder med egne trafikpolitikker. Vi har et løbende fokus på sikre skoleveje i Aarhus Kommune, men fysiske tiltag kan ikke stå alene. Derfor er det nødvendigt også at fokusere på, hvordan både børn og voksne opfører sig i trafikken, så alle kommer sikkert til og fra skole, siger Bünyamin Simsek (V), der er rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.


En lokal trafikpolitik tager udgangspunkt i de udfordringer, som elever, forældre og lærere oplever på den enkelte skole, og kan være alt fra et enkelt tiltag til en samlet strategi med planlagte understøttende aktiviteter hen over et helt skoleår.


Især en trafikal udfordring går igen på de aarhusianske skoler. Nemlig det trafikkaos, som opstår om morgenen omkring mange skoler, når rigtig mange forældre vælger at køre deres børn i skole. Det er en udfordring, som blandet andet Viby Skole i den sydlige del af Aarhus oplever.


- Det er jo lidt paradoksalt, at forældre, der kører deres børn helt til døren om morgenen, så de kommer sikkert i skole, samtidig kan være med til at skabe utryghed - og i nogle enkelte tilfælde også farlige situationer - for andre børn. Derfor har vi som en del af vores trafikpolitik på Viby Skole valgt at sætte fokus på netop denne problematik, siger Katrine Minke Mikkelsen, der er trafikansvarlig i skolebestyrelsen på Viby Skole.


På Viby skole er der i samarbejde med Teknik og Miljø lavet nogle mindre fysiske ændringer, der skal gøre det lettere at sætte børn af på en forsvarlig måde. 


Aarhusianske skoler med en trafikpolitik kan i 2020 søge tilskud til initiativer i forbindelse med implementeringen af deres trafikpolitik - eksempelvis udstyr til skole-patruljer eller informationsmaterialer. Skoler der ønsker at udarbejde en trafikpolitik kan ligeledes få støtte og hjælp til den proces.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Rejsende i Nordjylland kan tage cykel gratis med i busser og tog
- DSB solgte flere pendlerkort i første kvartal
- Kong Frederik X indvier Hovedstadens nye Metrostationer
- Analyse af vigespor på Svendborgbanen sender idéen ud på et sidespor
- Busproducent skal levere 354 busser til Rom
- Aarhus Letbane fejrer fem år med den fulde strækning
- Bilhandler er endt i skifteretten
- Region Syddanmark stopper med at købe nye benzin- og dieselbiler ved udgangen af året
- Tysk koncern skal opgradere S-banen til førerløs togdrift
- To virksomheder kan byde på støttesystemer
- Flere vælger at rejse med bus, tog og letbane i Region Midt
- Nordjyske busser og tog kørte med flere passagerer

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst