Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Færgehavn er den største havn målt på fisk

Onsdag 22. januar 2020 kl: 12:47
Share  


Af: Redaktionen

Med en samlet værdi på 1,46 milliarder kroner på tilførslerne af fisk er Hirtshals Havn tilbage i det absolutte førerfelt blandt de danske havne inden for fiskerisektoren. Hirtshals Havn har i 2019 oplevet en betydelig udvikling inden for håndtering og formidling af fisk, hvor væksten på havnen er båret af Hav Lines etablering af verdens største lakseterminal samt idriftsætning af slagteskibet "Norwegian Gannet"

Laksen har på mange måder præget 2019 på Hirtshals Havn - både i forhold til tilførsler af fersk laks fra henholdsvis Norge, Færøerne, Island og Skotland, og fordi havnen rummer Danmarks største koncentration af virksomheder inden for lakseforædling. 2019 har dermed været året, hvor Hirtshals Havn for alvor har manifesteret sin position som Danmarks omdrejningspunkt for håndtering og formidling af laks. Denne position bunder blandt andet i kombinationen af havnens beliggenhed i Skandinavien og en mangeårig tradition og kompetence inden for fisk.


- Aktiviteterne på Hirtshals Havn har udviklet sig i en positiv retning, hvis vi ser 2019 i et overordnet perspektiv. Særligt tydeligt er det naturligvis, at vi igen har fået en afgørende position i Danmarks fiskesektor, siger Hirtshals Havns bestyrelsesformand, Anker Laden-Andersen.


Hirtshals Havn har i 2019 også haft vækst inden for bil- og passagertrafikken. I 2019 har der været en samlet trafik på 2,42 millioner passagerer, hvilket svarer til en fremgang på 2,4 procent i forhold til 2018. Ligeledes har antallet af personbiler fremvist en vækst på 3,3 procent til 760.000 biler. I 2019 har Hirtshals Havn dermed haft det tredje største antal passagerer siden 2001, og det største antal personbiler nogensinde. 


Den samlede godstrafik over havnen udgjorde i 2019 samlet 1,8 millioner ton, hvilket er en stagnation i forhold til godstrafikken i 2018 på 1,9 millioner ton. Den konstaterede nedgang i godsvolumen udgør 2,5 procent, der imidlertid skal sammenholdes med et skønnet fald i godstrafikken over de danske havne i størrelsesordenen 2,8 procent fra 2018 til 2019. Sammenlignet med godstrafikken som helhed betragter Hirtshals Havn udviklingen som positiv, idet havnen således fastholder en positiv udvikling.


Godstrafikken i Europa har generelt fremvist et fald hen over året. Den svage europæiske recession har påvirket trafikken over en lang række af trafikhavnene i Europa, og dermed også Hirtshals Havn, hvorigennem en væsentlig del af godstrafikken mellem Norge og det europæiske kontinent passerer. På linje med den samlede godstransport over Hirtshals Havn har lastbiltrafikken over havnen også udvist en stagnation, der imidlertid må betragtes som forbigående.


- På et enkelt forretningsområde har vi i nogen grad været påvirket af udefrakommende faktorer, der er relateret til den svage europæiske recession og i særlig grad til Brexit. Det er dermed forhold, som vi ikke har nogen indflydelse på, der giver os en stagnation. Dette forstærker kun vores begrundelse for at fortsætte udviklingen af Hirtshals Havn som et nordeuropæisk logistikcenter, da vi med en bredere palet bliver mindre følsomme over for eksterne faktorer, siger Anker Laden-Andersen.


Midt i januar 2020 åbnede Smyril Line en ny ro/ro-rute mellem Hirtshals, Torshavn på Færøerne og Torlakshöfn syd for Reykjavik på Island. Smyril Lines valg om at udvide trafikken fra Hirtshals Havn befæster havnens position som HUB for den nordatlantiske godstransport, ligesom Smyril Lines position som en afgørende aktør i det nordatlantiske godsmarked styrkes.


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- 23 besætningsmedlemmer fra smuglerskib er blevet frigivet
- Rederier vil fange de unge med nye tiltag
- Rederi med last af biler udvider paletten med projektlast
- Virus-udbrud begrænser transportkapaciteten ud af Kina
- Dansk shipping-koncern åbner i Caribien
- Skibe skal kunne sejle på metanol
- Tyske toldere slog til mod smugler-speditør
- Virus-udbrud i Kina skaber usikkerhed
- Hurtigfærge kan kobles på landstrøm fra maj
- Kabetromler var skalkeskjul for cigaretter
- 27 udlændinge er sigtet for indsmugling af 100 kg heroin
- Opgaven med at bygge miljøskibe bliver udbudt igen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst