Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

En fast forbindelse over Kattegat er med i S-Regeringens tanker

Mandag 20. januar 2020 kl: 11:15
Share  


Af: Redaktionen

S-Regeringen har besluttet at videreføre en igangværende forundersøgelse af en fast forbindelse over Kattegat, som blandt andet ser på mulighederne for en kombineret vej- og jernbaneforbindelse. Transportministeren har offentliggjort delkommissorierne for de videre undersøgelser

Efter S-Regeringens mening er der store perspektiver i en fast Kattegatforbindelse, da en sådan vil kunne binde Øst- og Vestdanmark tættere sammen og forkorte rejsetiden mellem landets to største byer med op til halvanden time for både bilister og togrejsende. S-Regeringen har derfor videreført den tidligere VK-Regering’s forundersøgelsen af projektet på finansloven, ligesom S-Regeringen nu har offentliggjort delkommissorierne for undersøgelserne.


S-Regeringen vil med forundersøgelsen have belyst de klima- og miljømæssige aspekter ved at anlægge en fast Kattegatforbindelse.


- Det er afgørende, at vi undersøger en kombineret vej- og jernbaneforbindelse og ikke bare en ren vejforbindelse, som den forhenværende minister oprindeligt ønskede, siger transportminister Benny Engelbrecht (S) og fortsætter:


- Det er nemlig helt naturligt, at vi også ser på forbindelsen med klima- og miljøbriller - fordi al infrastruktur har en betydning for, om vi planlægger efter et grønnere Danmark i fremtiden. Tænk sig, hvis en ny Kattegatforbindelse grundet de markant kortere rejsetider mellem Jylland og Sjælland for eksempel kan nedbringe antallet af indenrigsflyvninger.


Første analyse af projektet blev sat i gang af forligskredsen bag Aftale om en grøn transportpolitik. Derfor vil transportminister Benny Engelbrecht invitere forligskredsen til en drøftelse af projektet.


Den daværende VLAK-regering tilbød de øvrige partier i den grønne forligskreds (S, R og SF) at tilslutte sig VLAK og DF’s aftale om at sætte gang i forundersøgelsen. Den daværende transport-, bygnings- og boligminister, Ole Birk Olesen (LA) stillede dog som betingelse for at indgå i aftalen, at partierne skulle forpligte sig til at sætte gang i en VVM-undersøgelse af en ren vejforbindelse, hvis der ved forundersøgelsens afslutning ikke kunne anvises finansiering til en kombineret vej- og jernbaneforbindelse. 


Den betingelse kunne Socialdemokratiet ikke acceptere og valgte derfor ikke at tilslutte sig aftalen.


Interesserede kan læse “Delkommissorier for de videre undersøgelser af en fast forbindelse over Kattegat” her:Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Letbanen i Aarhus fik en god start på året
- Fire hospitaler i Region Hovedstaden reserverer plads til el-taxier
- Trafikselskab optimerer buskørsel i industrielle områder
- EU’s Ministerråd vedtager nye regler
- Færre bilister kører som spøgelser
- Redningskoncern forbedrer indtjeningen og investerer i nye forretninger
- Transportforeninger inviterer til fyraftensmøde om kollektiv trafik
- Esbjerg får elektriske bybusser
- Produktchef skal have fokus på e-mobilitet
- 71-årig mand kommer for retten efter dødsulykke ved Flyvestation Karup
- Ung mand tog med pirat-taxi og blev snydt
- Bro over Limfjorden skal renoveres

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst