Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Transportområdet får endnu en klimaplan

Mandag 20. januar 2020 kl: 10:08
Share  


Af: Redaktionen

Transportorganisationen ITD præsenterer en klimaplan, der skal bidrage til den grønne omstilling af vejgodstransportsektoren i Danmark og EU. Klimaplanen er et led i ITD Vækststrategi 2030, som peger på en retningen for fremtidig vækst i dansk vejgodstransport, som ITD gerne ser blive fulgt

ITD peger på, at organisationen deler den politiske målsætning om at reducere udledningen af CO2 i Danmark med 70 procent i 2030 - og en fossilfri transportsektor i 2050. 


For at nå målene kræver det både omtanke for fremtidens teknologier og et klart sigte for omstillingen af vejgodstransportsektoren.


ITD har samtidig en klar ambition om, at Danmark og dansk vejgodstransport i år 2030 skal være internationalt kendt inden for anvendelse og udvikling af ny grøn teknologi, herunder innovative grønne løsninger inden for transport og logistik. For at indfri målene for den grønne omstilling har ITD udarbejdet sin egen klimaplan ”Dansk vejgodstransport mod en grønnere fremtid”.


- Klima og miljø fylder meget i vores vækststrategi 2030 for dansk vejgodstransport, og vi præsenterer nu vores egen ambitiøse klimaplan, siger Carina Christensen, der er administrerende direktør i ITD.

 
Hun peger på, at det er vigtigt for ITD, at den grønne omstilling af de tunge transporter sker på en gennemtænkt måde med respekt for branchens konkurrenceevne og dansk økonomi. 


- Vi ønsker at sætte et solidt fingeraftryk på regeringens videre klimaarbejde, og vi bringer nu vores egen klimaplan ind i de igangværende forhandlinger i regeringens klimapartnerskab for landtransport, siger Carina Christensen, der peger på, at transport- og logistikerhvervet står klar til at yde sit bidrag til en grønnere og mere bæredygtig fremtid.


Chefkonsulent i ITD, Lasse Kristoffersen, fremhæver i forbindelse med klimaplanen for ITD, at danske transport- og logistikvirksomheder har erkendt, at man skal tage hensyn til klimaet og miljøet, når man driver sin forretning. 


- Erhvervet har længe haft fokus på at sikre en øget effektivitet, hvor man undgår tomkørsler og udnytter kapaciteten bedst muligt. Det kan man se ved, at det nationale transportarbejde er steget betydeligt over årene, samtidig med at erhvervets CO2-udledning har holdt et stabilt niveau. Det vidner om et vejgodserhverv, der loyalt har arbejdet for at reducere erhvervets klimaaftryk, og det er vi meget stolte af, siger Lasse Kristoffersen.


Ifølge ITD er der dog brug for politisk medspil for at komme i mål. Der skal findes løsninger på både EU-plan og i Danmark for at forløse det store potentiale ved en grøn omstilling af sektoren. Det kræver samtidig, at der både på kort og lang sigt skal opstilles klare mål og pejlemærker for, hvordan sektoren bedst muligt bliver omstillet i respekt for erhvervets konkurrenceevne og dets betydning for velstanden i samfundet.
 

- Det er selvsagt en stor og vanskelig opgave at omstille den tunge vejgodstransport, og der findes ikke nogen snuptagsløsninger. Men opgaven er ikke umulig, og det handler om at få sat skub i samarbejdet om at finde visionære, fremtidssikrede og realistiske løsninger som både vedrører den tunge vejgodstransport, men som også går på tværs af sektorer, så vi kan komme i mål med nedbringelsen af C02-udledningen, siger Jens Hvid Bang, der også er chefkonsulent i ITD.
 

Interesserede kan se ITD’s klimaplan ”Dansk vejgodstransport mod en grønnere fremtid” her:


I november præsenterede Dansk Erhverv sammen med SLD - Specialforeningen for Logistik og Distribution og vognmandsorganisationen DTL en Klimaplan for den danske vejgodstransport frem mod 2030. 

Denne plan kan ses her:

Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Logistik-direktør træder frem igen
- Sydjysk vognmand tipper med ny trailer
- Trafikselskab optimerer buskørsel i industrielle områder
- 20.000 chauffører og terminalarbejdere får ny overenskomst - hvis der bliver stemt ja
- Rederi med last af biler udvider paletten med projektlast
- Arbejdstilsynet sætter ind for at skabe bedre arbejdsmiljø i udvalgte brancher
- Lastbiltårn markerer ankomsten af fire nye lastbiler
- EU’s Ministerråd vedtager nye regler
- Færre bilister kører som spøgelser
- Vognmandsforening stiller spørgsmålstegn ved bøder tilchauffører
- Redningskoncern forbedrer indtjeningen og investerer i nye forretninger
- Virus-udbrud begrænser transportkapaciteten ud af Kina

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst