Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Forsøg med radiovarslinger ved vejarbejde gav resultater

Mandag 2. december 2019 kl: 13:54
Share  


Af: Redaktionen

Forsøg med radiovarslinger ved vejarbejde gav resultater
Bilisterne sænker ifølge Vejdirektoratet farten, når de modtager en advarsel sendt direkte over bilradioen. Vejdirektoratet kunne dog godt ønske sig, at bilisterne sænkede farten endnu mere.

Et forsøg, hvor Warning Systems under Syddansk Innovation i samarbejde med Vejdirektoratet sendte varslinger om at sænke farten ved et vejarbejde på Vestmotorvejen ved Bjæverskov, har haft en positiv effekt. Det viser målinger

Formålet med forsøget, som blev gennemført over tre uger i oktober, var, at få bilister ti at sætte hastigheden ved et vejarbejde, hvor der var skiltet med en hastighedsbegrænsning på 80 km/t. Forsøget viste, at bilisterne i snit sænkede farten med fem procent i den periode varslingerne blev sendt over radioen i forhold til de øvrige perioder.


- Vi målte på omkring 400.000 forbipasserende køretøjer under forsøget. Vores konklusion er, at denne type varslinger har en positiv effekt på farten. Dog må vi også sige, at en vist antal bilister slet og ret ignorerede beskeden og drønede forbi vejarbejdet, siger Jesper Kragh Jørgensen, der er projektleder i Syddansk Innovation.


Varslingssystemet kaldet SafeTrack sendte en indtalt besked, som lød ”Vejarbejde forude, hastighedsgrænse 80 km/t". Beskeden blev sendt helt lokalt over bilradioen, så kun de bilister som kørte i retning af vejarbejdet, blev mødt af beskeden umiddelbart før vejarbejdet.

 
Resultaterne blev imidlertid påvirket af, at forsøget kørte henover efterårsferien med færre biler på vejen, hvilket typisk øger hastigheden i forhold til perioder med normal trafik.
 

Næste skridt for Warning Systems og Syddansk Innovation er derfor at lave flere forsøg for at styrke ”datagrundlaget”, siger Jesper Kragh Jørgensen.
 

- Vi forventer at vil gennemføre endnu et forsøg til januar eller februar på Storebæltsbroen i samarbejde med Sund & Bælt. Vi vil gerne afprøve SafeTrack i tre normale trafikale uger, som vil kunne styrke vores dokumentation for, at systemet giver en varig og væsentlig hastighedsnedsættelse i forbindelse med fx vejarbejde, han.


Om forsøget:
  • Forsøget ved Bjæverskov blev udført i et samarbejde mellem Vejdirektoratet og Warning Systems/SDI, der er en del af Syddansk Universitet. Desuden medvirkede entreprenørvirksomheden Barslund
  • Warning Systems står bag udviklingen af sikringsudstyret til vejarbejde og til udrykningskørsel - SafeTrack - der kan sende lokale trafikmeddelelser til bilisterne i god tid, så de af hensyn til sikkerheden bliver opmærksomme på at sænke farten og eventuelt skifte vejbane.
  • Radiomeddelelsen var et supplement til skiltningen ved vejarbejdet


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Arbejdstilsynet tager igen på tilsyn
- Godstransporten via havn i Nordvestvendsyssel er sejlet frem gennem corona-tiden
- Færgerederi forbereder sig til at sejle med passagerer igen
- Transportkoncern forbinder Kina og Europa med landevejstransport
- Transportfond uddeler 832.000 kroner
- Feeder-rederi åbner ugentlig forbindelse mellem Rotterdam og St. Petersburg
- Holstebro-vognmand ruller ud med trailer - og ruller presenning over lasten
- Betalingsfrister forlænges og giver virksomheder over 100 milliarder kroner ekstra likviditet
- Coronakrise giver økonomisk tilbageslag i 2020
- Norsk transport- og logistik-koncern har taget ny terminal i brug
- Lastbilkoncern lancerer europæisk finansieringsprogram
- Belgisk og fransk politi anholder 26 personer for menneskesmugling

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst