Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Movia’s direktør bliver formand for europæisk organisation

Onsdag 27. november 2019 kl: 23:00
Share  


Af: Redaktionen

Trafikselskaber fra 19 europæiske storbyområder har været samlet den 44. generalforsamling i EMTA (European Metropolitan Transport Authorities) - blandt andet for at vælge formand for de næste to år. Valget faldt på Movia’s administrerende direktør Dorthe Nøhr Pedersen

Deltagerne ved generalforssamlingen drøftede blandt andet den vigtige rolle, som regional jernbanetransport har for Europas byregioner, og delte i tilstedeværelse af en repræsentant for EU-Kommissionen erfaringer med EU-forordningen om forpligtelserne i den offentlige sektor (Public Service Obligations) inden for transport.


Den 44. generalforsamling markerede også starten på en ny toårig periode for EMTA’s bestyrelse og formandskab. Forsamlingen valgte Movia’s administrerende direktør, Dorthe Nøhr Pedersen, som ny formand. Laura Delgado-Hernandez, external affairs manager i CRTM (Madrid) blev genvalgt som kasserer, og Laurent Probst, administrerende direktør for Île-de-France-Mobilités, fortsætter som næstformand.


I Torino tilsluttede Zarzad Transportu Publicznego (ZTP) fra Krakow og TheTA fra Thessaloniki sig som nye medlemmer. Dermed består EMTA-netværket af i alt 29 offentlige transportmyndigheder fra Europas større regioner og byområder, som i netværket drøfter, hvordan udfordringer inden for mobilitet og offentlig transport bedst tackles. Gennem udveksling af viden og erfaringer sigter EMTA mod at forbedre bæredygtig mobilitet over for de 90 millioner europæere, der bor i medlemmernes områder, og øge kvaliteten i de over 68 millioner ture, der foretages i EMTA-medlemmernes områder hver dag. 
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Frederikshavn og Oslo får atter en færgeforbindelse
- Transportministeriet har gjort status over landets jernbaner
- Hver sjette passager nøler med at vende tilbage til tog og bus
- Færgerederi sejler mere bæredygtigt
- Studenterkørsel får grønt lys
- Forbuddet mod landgang fra krydstogtskibe forlænges
- 2019 havde flere eneulykker med dræbte
- For mange glemmer gyldig billet til bussen
- Stor P-plads skal skabe forbindelse mellem letbane og motorvej
- Flyselskab flyver igen mellem Aarhus og København
- Ny krydstogtterminal må vente til bedre tider
- Busoperatør med elektrisk erfaringer tager brint-busser i brug

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst