Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Nyt klimapartnerskab skal bane vejen for en mere klimavenlig landtransport

Fredag 8. november 2019 kl: 11:24
Share  


Af: Redaktionen

S-Regeringen indgår et klimapartnerskab med landtransportbranchen, hvor administrerende direktør for transportkoncernen DSV Panalpina, Jens Bjørn Andersen, bliver formand. Partnerskabet skal især have fokus på den grønne omstilling af vejgodstransporten

- Det er fuldstændig afgørende, at vi får hul på omstillingen af transportsektoren, hvis vi skal i mål med regeringens ambitiøse klimamål, siger transportminister Benny Engelbrecht (S) i forbindelse med partnerskabet med landtransportbranchen.


Transportsektoren er et af de områder, der udleder flest drivhusgasser. Hvor andre områder gennem de seneste årtier har formået at begrænse deres CO2-udledning, er CO2-udslippet fra transportområdet stort set uændret, så det i dag udgør en større og større del af den samlede CO2-udledning. Transportministeriet oplyser, at 29 procent af de danske udledninger af drivhusgasser i dag stammer fra transporten. Andelen forventes at stige til 34 procent, hvis ikke der gøres noget.


Transportministeren har gjort det til sin hovedmission, at Transportministeriet skal være et grønt ministerium. Og når lastbilerne og varebilerne står for henholdsvis 13 og 17 procent af transportens udledning, mener han, at der er store potentialer for den grønne omstilling af denne sektor. Derfor er transportministeren glad for at kunne præsentere klimapartnerskabet med landtransporten, som han betegner som en af de absolut vigtigste sektorer i den grønne omstilling.


- Tænk over, hvor meget vi transporterer os selv hver eneste dag. Og hvor mange varer, der skal fragtes på tværs af lande og landegrænser. Det skal vi kunne gøre mere klimavenligt i fremtiden. Med ny teknologi. Med nye løsninger. På smartere måder. Det skal vi samarbejde om. Derfor er jeg meget glad for, at Jens Bjørn Andersen, som står i spidsen for Danmarks største transport- og logistikvirksomhed, har sagt ja til at være formand for vores nye klimapartnerskab, siger Benny Engelbrecht.


DSV Panalpina er Danmarks største transport- og logistikvirksomhed og en global spiller, der både kan gøre en klimamæssig forskel herhjemme og internationalt.


- Jeg er meget begejstret for at skulle lede klimapartnerskabet omkring landtransport. Det er et meget positivt træk, at dialogen mellem erhvervslivet og regeringen sættes på dagsordenen på denne måde. Det er vigtigt, at vi skruer op for dialogen og sammen finder bæredygtige løsninger, der sikrer en reel grøn omstilling og en fortsat konkurrencedygtig branche – nationalt og internationalt. Det er et emne, der ligger mig meget på sinde, og jeg ser frem til at tage hul på opgaven, siger Jens Bjørn Andersen.


Ifølge transportministeren er der brug for at udvikle innovative, markedsdrevne og skalerbare løsninger, der sikrer, at vi fortsat kan skabe vækst og arbejdspladser i Danmark. De løsninger skal tænkes sammen og på tværs af myndigheder, politikere og virksomheder.


Partnerskabet skal derfor række ud til centrale aktører i landtransportsektoren, og regeringen ønsker at modtage partnerskabets anbefalinger, så de kan indgå i regeringens udspil til en klimahandlingsplan.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Færgerederi sejler mere bæredygtigt
- Chauffør fik bøde for cabotagekørsel
- Lovforslag vil sikre lønniveauet for kombinerede transporter
- Polsk chauffør blev dømt og udvist 25 timer efter anholdelse
- International transportkoncern vil skære i CO2-udslippet
- 2019 havde flere eneulykker med dræbte
- Tip-kærren har truck-beslag
- Vognmand valgte V8’er med kroghejs
- Havn køre frem med fossilfrit brændstof
- Entreprenør-model har rullet i 10 år
- Leverandøren har nyt MAN-skab klar til at levere “velfærd”
- Stenleje ved Limfjorden har fået ny 24-tons tip-kærre

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst