Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Nordjysk lufthavn noterer tilbagegang

Torsdag 7. november 2019 kl: 11:41
Share  


Af: Redaktionen

Selvom weekenden op til skolernes efterårsferie blev årets største rejseweekend i Aalborg Lufthavn, må lufthavnen alligevel notere en samlet tilbagegang i passagertallet for oktober i år set i forhold til sidste år

Det samlede resultat for oktober i år blev med 134.240 passagerer en tilbagegang på 7,9 procent i forhold til oktober sidste år, hvor lufthavnen noterede 145.769 passagerer.

 
Vinterens charterprogram gik i gang op til efterårsferien, hvor fyldte fly fløj til blandt andet Gran Canaria, Tenerife og Hurghada. På trods af fyldte charterfly var der en tilbagegang i chartertrafikken på 2,0 procent med 18.260 rejsende i oktober 2019 mod 18.634 rejsende i oktober sidste år.
 

Udover charterselskabernes start på vinterprogrammet i midt oktober gik ruteselskaberne også over til deres vinterprogram med skæringsdato 27. oktober samtidig med overgangen til vintertid.


- At vi går over til vinterprogrammet betyder blandt andet, at KLM går ned på tre daglige afgange, men indsætter derimod et stort morgenfly, der kan tage større grupper af rejsende. Derved er den samlede daglige kapacitet stort set uændret. Derudover skifter Ryanair sin lørdagsafgang til London ud med en sen søndagsafgang, der er helt ideel for de fritidsrejsende, som eventuelt kan nyde en forlænget weekend med juleshopping i London, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.
 

Der var 42.632 udenrigspassagerer igennem Aalborg Lufthavn i oktober i år mod 47.034 udenrigspassagerer i samme måned sidste år. Det er en tilbagegang på 9,4 procent.
 

I oktober 2019 rejste 73.348 passagerer indenrigs til og fra Aalborg Lufthavn mod 80.101 passagerer i oktober 2018 - en tilbagegang på 8,4 procent.


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Norsk lavprisflyselskab får ny koncernchef
- Ordførere fik status på sikkerheden i Københavns Lufthavn
- Scandinavisk flyselskab indsætter nye luftbusser
- Toldere finder flere og flere ulovlige våben
- EU-Kommissionen præsenterer en ny transportkommissær
- Nordjysk lufthavn noterer tilbagegang
- - Vi må og skal flyve grønnere
- Transportkoncernkøb omfattede også fragtfly
- Mindre lufthavne kan søge om økonomisk håndsrækning
- Lavprisflyselskab flyver hjem med positivt kvrtalsresultat
- Københavns Lufthavn havde en travl september
- Færøerne får flere flyforbindelser i vinterhalvåret

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst