Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Minister vil forbedre transportmuligheder i yderområder

Tirsdag 5. november 2019 kl: 14:02
Af: Redaktionen

En undersøgelse af den kollektive trafik i landets yderområder viser, at der er behov for at tænke i nye koncepter for mobilitet. Transportminister Benny Engelbrecht (S) er på den baggrund optaget af at finde andre og nye transportløsninger, der kan understøtte mobiliteten i yderområderne

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har offentliggjort en analyse af den kollektive trafik i yderområderne. Analysen baserer sig på et omfattende materiale om de erfaringer, der er gjort med en række konkrete projekter siden 2013. Analysen viser blandt andet, at der ligger en klar udfordring i forhold til kollektiv transport i yderområderne.


En kombination af store afstande, lav befolkningstæthed og forholdsvis mange personbiler betyder, at konventionel busdrift har svære vilkår, og måske i nogle tilfælde ikke længere er den oplagte løsning.


Mulighederne for væsentligt at forbedre den kollektive transport i yderområderne inden for de givne rammer er ifølge analysen begrænsede. Skal der i væsentligt omfang ske en styrkelse af mobilitetstilbuddet i de tyndere befolkede områder, skal der tænkes i nye koncepter.


- Jeg mener, at alle danskere fortjener gode transportmuligheder - og det gælder både i byer og landdistrikter. Desværre hører jeg ofte fra borgere i de mindst befolkede områder, at de oplever, at den kollektive trafik bliver forringet. Det er en udvikling vi må og skal vende ved simpelthen at gøre tingene bedre, siger transportminister Benny Engelbrecht og fortsætter:


- Ifølge analysen er det vanskeligt at skabe markante forbedringer inden for de nuværende rammer. Jeg vil derfor bede trafikselskaberne om deres bud på, hvordan vi kan gøre det bedre ved at tænke i nye løsninger og koncepter for den kollektive transport i landdistrikterne. Derudover vil jeg gennemgå den nuværende regulering for at undersøge, om der er behov og mulighed for ændringer.


Transportminister Benny Engelbrecht lægger desuden op til at drøfte behovet for nye investeringer i den kollektive transport i yderområderne i de kommende forhandlinger om en investeringsplan for fremtidens infrastruktur.


Interesserede kan læse rapporten “Kollektiv Trafik i Yderområder” her: 






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst