Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Pirater angreb norsk skib - og tog gidsler

Mandag 4. november 2019 kl: 14:04
Af: Redaktionen

Det norske fragtskib »Bonita« fra rederiet Ugland blev lørdag morgen angrebet af pirater ud for Benin i Guineabugten i det sydlige atlanterhav ud for Afrika, hvor det lå for anker. Ni af de ombordværende søfolk blev taget som gidsler af piraterne

- Det er frygteligt, at pirater er lykkedes med at angribe et norsk skib ud for Vestafrika og tage flere af søfolkene ombord som gidsel. Vores tanker går først og fremmest til de søfolk, der nu sidder fanget langt væk fra deres familier, siger Maria Skipper Schwenn, der er direktør for sikkerhed, miljø og maritim forskning i Danske Rederier.


Guineabugten er det område, hvor der i øjebikket er den højeste risiko for søfarende. Ifølge den seneste kvartalsrapport fra International Maritime Bureau, IMB, er 86 procent af de globale kidnapninger og 82 procent af de samlede gidseltagninger registret i det område. I de tre første kvartaler af 2019 blev 29 besætningsmedlemmer kidnappet i Guineabugten.


- Vores medlemmer gør, hvad de kan for at beskytte sig, når de sejler i de usikre farvande vest for Afrika. Men de har nået grænsen for, hvad de selv kan gøre. Og weekendens kapring viser jo desværre med alt tydelighed, at situationen er på vej ud af kontrol. Derfor er det utroligt vigtigt, at de vestafrikanske lande sammen med det internationale samfund sætter massivt ind for at højne sikkerheden i området, siger Maria Skipper Schwenn.


Organisationen Danske Rederier er løbende i dialog med både myndigheder og medlemmer om situation i det vestafrikanske farvand. Danske Rederier opfordrer rederierne til fortsat at tage deres sikkerhedsforanstaltninger, når de sejler i områder, der har problemer med pirateri.
 

Danske rederi-virksomheder har 10 procent af deres aktiviteter i Afrika. 






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Formandskabet fortsætter uændret
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- Udvidelsesplaner har udløst supplerende miljøkonsekvensrapport
- Stort havvindsudbud kan sikre brændstof til skibsfarten
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst