Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Politiet har opmærksomheden rettet mod uopmærksomhed

Mandag 21. oktober 2019 kl: 11:11
Share  


Af: Redaktionen

I denne uge sætter politi landet over ind med øget fokus på uopmærksomme trafikanter på vejene. Det sker samtidig med, at en landsdækkende kampagne opfordrer flere til at køre bil, når de kører bil - og ikke gøre alt muligt andet. Baggrunden er, at der er uopmærksomhed involveret i hver tredje dødsulykke i trafikken

Ugens ekstra fokus på uopmærksomme trafikanter begynder mandag og bliver afsluttet søndag 27. oktober i alle 12 politikredse.


Politiindsatsen støtter Rådet for Sikker Trafiks kampagne "Kør bil, når du kører bil" og Færdselssikkerhedskommissionens nationale handlingsplan, hvor uopmærksomhed indgår som ét af ti indsatsområder for at begrænse antallet af uheld i trafikken. 


Rigspolitiets Nationale Færdselscenter har gennemført en undersøgelse i hele landet i foråret 2017, hvor man på by-, lande- og motorveje har observeret, hvad 26.000 trafikanterne foretager sig bag rattet.
 

Undersøgelsen viser, at omkring seks procent af alle førere af personbiler og varevogne udfører en handling, der kan distrahere dem og tage deres fokus fra trafikken, mens de kører - det vil sige, at de enten taler i håndholdt mobiltelefon, indstiller deres GPS, spiser eller drikker, mens bilen er i fart.
 

Undersøgelsen konkluderer også, at det særligt blandt de tunge køretøjer (først og fremmest lastbiler) er et problem. Mens ca. seks procent af førerne af personbiler og varevogne foretager sig distraherende handlinger, når de kører på vejene, så er det tilsvarende tal for de tunge køretøjer (først og fremmest lastbiler) mere end dobbelt så stort - omkring femten procent.


- Selv få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man overser en anden trafikant eller kommer til at trække over i modsatte vognbane, og rammer en modkørende frontalt, siger politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter og fortsætter: 


- Uopmærksomhed er risikabelt for alle trafikanter, og derfor er det vigtigt, at alle, som bevæger sig rundt i trafikken, også holder fokus på trafikken og ikke foretager sig noget, der kan aflede opmærksomheden.
 

Rigspolitiet har i færdselsstrategien frem mod 2020 sat uopmærksomhed som et af tre skærpede fokuspunkter.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Hollandsk chauffør er dømt for at indsmugle 58,9 kg hash
- Tungvognskontrol afslørede ulovlige hvil i tre ud af fem kontrollerede lastbiler
- Supply chain-virksomhed vinder pris for transportsamarbejde
- Mercedes-Benz kører hjem til Stuttgart med trofæet
- Koreansk bilproducent vinder innovationspris
- Den kommende formand for Det Europæiske Råd besøger Danmark
- Transportpris baserer sig på grøn omstilling
- Her er formændene for S-Rgeringens 13 klimapartnerskaber
- Fire hurtigfærger skal sejle julen ind over Kattegat
- Iveco tager på roadshow med sin nye S-way
- Vognmand på Falster har hentet to-akslet gardintrailer i Jylland
- Ro/ro-færge havde blinde passagerer om bord

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst