Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Samarbejde mellem franske tyske og nordiske vognmænd er oppe at køre

Onsdag 9. oktober 2019 kl: 14:07
Share  


Af: Redaktionen

Den nordiske sammenslutning af vognmandsorganisationer, NLA, markerede mandag officielt det nye samarbejde med søsterorganisationerne FNTR fra Frankrig og BGL fra Tyskland. Markeringen skete ved et frokostmøde i Bruxelles, hvor ambassadører og transportattachéer fra Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Frankrig var inviteret til en præsentation af det fælles kontor i EU-hovedstaden og en gennemgang af de aktuelle udfordringer på transportområdet

Bagefter var der en åben og uformel drøftelse mellem organisationerne og de officielle repræsentanter for regeringerne. Senere på dagen var der reception samt ”sættemøde” på det nye kontor mellem NLA, FNTR og BGL, hvor det fremtidige tættere samarbejde blev drøftet.


NLA’s formand og direktør i DTL Erik Østergaard ser dialogmødet med ambassadører og attachéer som en frugtbar måde at have en helt uformel kontakt til regeringsrepræsentanterne. 


- Det er godt og frugtbart, at vi kan have sådanne dialoger forud for eksempelvis ministerrådsmøder, så de respektive ministre har et billede af, hvordan erhvervets repræsentanter evner at samle sig om fælles synspunkter. Det gør det også lettere at manøvrere i det politiske farvand, der til tider kan være fyldt af klippeskær, når det gælder vejtransportens rammevilkår. Vi håber på at kunne gøre det til en tilbagevendende begivenhed, siger Erik Østergaard, der peger på, at åbningen af det fælles kontor i Bruxelles er en markering af organisationernes tætte samarbejde i de senere år. Et samarbejde, som organisationerne gerne ser blive stærkere og dermed til fordel for vognmændene.


- I denne for vejtransporterhvervet så afgørende tid med de mange udfordringer i form af for eksempel bæredygtighed, chaufførmangel, mobilitetspakker, vil vi sammen styrke erhvervets budskaber, så vi kan fastholde erhvervets konkurrenceevne i en verden under forandring, påpeger Erik Østergaard.


Arbejdet med at skabe de fælles rammer for de nordiske, franske og tyske vognmænd tilskrives ifølge NLA formanden det store arbejde, som nu afdøde direktør for NLA, Søren Hyldstrup Larsen, lagde i den daglige dialog med FNTR og BGL.


- Søren havde i mange år et løbende og godt samarbejde med vores franske og tyske venner, og han var til stede på organisationernes årsmøder hvert gang. Vi skylder ham derfor tak for, hvad vi har opnået. Nu har vi sat en proces i gang med at finde en ny direktør, der skal udvikle på det videre samarbejde. Indtil da er fungerende direktør Jan-Terje Mentzoni fra NLF. Så NLA er i den grad oppe at køre og klar til at fortsætte i sporet, siger Erik Østergaard.


Om organisationerne:
  • FNTR er en stor organisation for vejtransport i Frankrig med 5.000 medlemsvirksomheder
  • BGL er brancheorganisation for vejtransport og logistik i Tyskland med 7.000 tilknyttede medlemmer
  • NLA er en fælles alliance mellem vognmandsorganisationer i Sverige (Sveriges Åkeriföretag (SÅ)), Danmark (DTL-Danske Vognmænd (DTL)), og Norge (Norges Lastebileier-forbund (NLF)) i et tæt samarbejde med Finsk Transport og Logistik (SKAL)
  • NLA repræsenterer 16.000 medlemsvirksomheder
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Arbejdstilsynet tager igen på tilsyn
- Godstransporten via havn i Nordvestvendsyssel er sejlet frem gennem corona-tiden
- Færgerederi forbereder sig til at sejle med passagerer igen
- Transportkoncern forbinder Kina og Europa med landevejstransport
- Transportfond uddeler 832.000 kroner
- Feeder-rederi åbner ugentlig forbindelse mellem Rotterdam og St. Petersburg
- Holstebro-vognmand ruller ud med trailer - og ruller presenning over lasten
- Betalingsfrister forlænges og giver virksomheder over 100 milliarder kroner ekstra likviditet
- Coronakrise giver økonomisk tilbageslag i 2020
- Norsk transport- og logistik-koncern har taget ny terminal i brug
- Lastbilkoncern lancerer europæisk finansieringsprogram
- Belgisk og fransk politi anholder 26 personer for menneskesmugling

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst