Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Transportministeren debatterede transport i Padborg

Tirsdag 8. oktober 2019 kl: 16:37
Share  


Af: Redaktionen

Mandag var dagbladet JydskeVestkysten og transportorganisationen iTD vært for et debatmøde, hvor transportminister Benny Engelbrecht (S), tidligere transportminister Hans Christian Schmidt (V), ITD’s næstformand Niels Juel Nielsen og Thomas Andresen, borgmester i Aabenraa (V) sad i panelet. Knap 100 mennesker var mødt op

Anledningen til debatmødet, der fandt sted i ITD Huset i Padborg, var at transportministere Benny Engelbrecht havde passeret sine første 100 dage på transportministerposten.

 
- Først og fremmest vil vi naturligvis ønske transportminister Benny Engelbrecht tillykke med de første 100 dage på ministerposten. Vi er selvfølgelig meget stolte over, at ministeren kommer her forbi, så vi får mulighed for at drøfte nogle af de relevante transporttemaer, der optager os alle sammen, sagde Niels Juel Nielsen indledningsvist.

 
Grøn omstilling af den tunge transport fyldte meget på mødet. Her har transportministeren fra starten slået fast, at hans ministerium skal være grønt, hvilket ITD bakker op om.
 
- Vi vil meget gerne deltage i den grønne omstilling af den tunge transport og jo før jo bedre. Vi er sådan set klar, men vi har brug for en pejling på i hvilken retning, vi skal gå. Konkret har vi derfor også foreslået, at der nedsættes en hurtigtarbejdende klimakommission for omstillingen af den tunge vejgodstransport med deltagelse af organisationer og eksperter, som har forstand på omstillingen i denne sektor. Vigtigt er det, at vores fælles klimaambitioner går hånd i hånd med økonomien og for eksempel mulighederne for afskrivning, sagde Niels Juel Nielsen.

 
Transportpanelet drøftede også fair og ordnede forhold i transportsektoren, og her var ITD på linje med panelet.


- Der skal være gode og ordentlige forhold for medarbejderne i transportbranchen, og vi mener, at løsningen ligger i at styrke kontrollen markant. Derfor er det også ærgerligt, at der ikke er sat flere penge af til kontrol i det finanslovsforslag, som regeringen netop har præsenteret, lige som det er skuffende, at den planlagte ressortoverflytning af dele af færdselsområdet også er taget af bordet, påpegede Niels Juel Nielsen, som også gjorde opmærksom på, at selvom ITD støtter op om ordnede forhold i transportbranchen, er ITD stærkt kritisk over for S-Regerings forslag til ændring af godskørselsloven, der efter ITD’s mening vil give de facto-monopol til fagforbundet 3F, der organiserer chauffører og blandt andet har overenskomst med vognmandsorganisationen DTL’s arbejdsgiverorganisation og ATL.  

På overenskomstområdet har ITD Arbejdgiver indgået overenskomst med Kristelig Fagforening, Krifa.

 
I denne sammenhæng gjorde Niels Juel Nielsen også opmærksom på, at ordentlige forhold også handler om rimelighed i sanktionerne over for chaufførerne.
 

- Hvis vi fremover skal kunne rekruttere til vores erhverv, så skal chaufførerne ikke være bange for at skulle have pungen med på arbejde for at kunne betale bøder for fejl og mangler, som chaufføren ikke har en chance for at kontrollere, sagde han.


Panelet drøftede også trængsel på vejene, der lægger asfalt til flere og flere biler.


- Vi er i ITD meget optagede af, at der virkelig bliver prioriteret midler til de hårdtprøvede veje, så vi kan komme den massive trængsel og spildtid til livs. Det er afgørende både for vores erhverv, men også for de helt almindelige borgere. Hertil kommer den alarmerende situation på landets rastepladser, hvor kapaciteten ganske enkelt ikke er fulgt med. De problemer skal prioriteres, og det kræver, at der virkelig bliver tilført midler til området. Her vil vi gerne kvittere for, at ministeren udviste forståelse og lydhørhed over for branchens ønsker, det vil vi naturligvis holde ham op på, sagde Niels Juel Nielsen.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Arbejdstilsynet tager igen på tilsyn
- Godstransporten via havn i Nordvestvendsyssel er sejlet frem gennem corona-tiden
- Færgerederi forbereder sig til at sejle med passagerer igen
- Transportkoncern forbinder Kina og Europa med landevejstransport
- Transportfond uddeler 832.000 kroner
- Feeder-rederi åbner ugentlig forbindelse mellem Rotterdam og St. Petersburg
- Holstebro-vognmand ruller ud med trailer - og ruller presenning over lasten
- Betalingsfrister forlænges og giver virksomheder over 100 milliarder kroner ekstra likviditet
- Coronakrise giver økonomisk tilbageslag i 2020
- Norsk transport- og logistik-koncern har taget ny terminal i brug
- Lastbilkoncern lancerer europæisk finansieringsprogram
- Belgisk og fransk politi anholder 26 personer for menneskesmugling

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst