Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
UDDANNELSESORGANISATION BAG JOBMESSER

Jobmesser skal afhjælpe chaufførmangel

Fredag 20. september 2019 kl: 11:52
Share  


Af: Redaktionen

Med jobmesser i hele landet vil uddannelsesorganisationen Dekra, der har fokus på transportområdet, matche landets transportvirksomheder med nye chauffører. Det lykkedes ved en række jobmesser i foråret, hvor blev der givet hånd på flere jobaftaler. Men væksten i sektoren kræver flere chauffører, lyder det fra Dekra, der i næste uge vil afholde en række nye jobmesser

Med fem jobmesser i fem byer i dagene 23.-26. september på sine AMU-uddannelsescentre rundt i landet vil Dekra endnu en gang give ledige og andre interesserede en gratis mulighed for at gribe nogle af de ledige chaufførstillinger, der finde rundt i landet.


Baggrunden for jobmesserne er et stigende behov for nye chauffører. Ifølge Dansk Statistik er næsten halvdelen af Danmarks lastbilchauffører 50 år eller derover og er således på vej mod pension eller efterløn. Derudover er der en stor vækst i transportsektoren, der generelt kræver flere chauffører år for år. Den markante vækst i transportsektoren betyder ifølge en undersøgelse foretaget af Voxmeter for Dekra i slutningen af 2018, at de danske vognmænd forventer at have 6,7 procent flere ansatte i 2019 end i 2018. 


Stor succes på jobmessen sidste gang
Sidst DEKRA afholdte jobmesser var i april i år. Det var de største og mest besøgte jobmesser til dato med over 1.500 besøgende og 80 vognmænd og virksomheder. På jobmesserne blev der givet hånd på flere jobaftaler.


I Brøndby gik 25-årige Josefine Ravnsbæk derfra med en jobsamtale hos Ditobus, som efterfølgende resulterede i et job som buschauffør. Virksomheden Stavnskær Fragt fandt flere gode kandidater på jobmessen i Brøndby og har ansat to chauffører samt en lærling. På jobmessen i Nørresundby fandt de syv repræsenterede virksomheder 49 kandidater til ledige chaufførjob.


Nemmere rekruttering
- Hvis vi vil chaufførmanglen til livs, må vi gøre rekrutteringen nemmere. Vi gentager derfor jobmesserne, fordi de har vist sig at lette rekrutteringen for virksomhederne og jobsøgningen for kandidaterne, både de erfarne og de helt nye chauffører. Jobmesserne er en god samlet indgang til de mange muligheder i branchen, siger administrerende direktør i Dekra, Peter Laursen.


Det er syvende gang, Dekra holder jobmesse for transportbranchen. Dekra forventer omkring 1.500 deltagere og op mod 100 vognmænd fordelt på de fem jobmesser.


Deltagerne kan også få information og en snak om deres muligheder for at få kurser og jobhjælp med henblik på at blive lastbil-, bus- og taxichauffør.


Dekra’s fem jobmesser holdes i Nørresundby 23. septemer, Vejen 24. septemer, Herning 25. septemer og i Odense og Brøndby 26. septemer. Alle steder klokken 10-12. 


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Frederikshavn og Oslo får atter en færgeforbindelse
- Elektriske varebiler må veje mere - og stadig køres på lille kørekort
- Kørekort B er ok til særlige varebiler
- Færgerederi sejler mere bæredygtigt
- Chauffør fik bøde for cabotagekørsel
- Lovforslag vil sikre lønniveauet for kombinerede transporter
- Polsk chauffør blev dømt og udvist 25 timer efter anholdelse
- International transportkoncern vil skære i CO2-udslippet
- 2019 havde flere eneulykker med dræbte
- Tip-kærren har truck-beslag
- Vognmand valgte V8’er med kroghejs
- Havn køre frem med fossilfrit brændstof

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst