Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Vindmølle på Hirtshals Havn blev overtegnet med over 100 procent

Mandag 16. september 2019 kl: 12:09
Share  


Af: Redaktionen

Onsdag i sidste uge udløb fristen for at afgive bud på andele i borgermøllen på Hirtshals Havn. Hirtshals Havnefond kunne ved fristens udløb klokken 16 konstatere, at interessen havde været overvældende med en overtegning på 118 procent. - Vi skal udbyde andele svarende til 80 procent af kapaciteten i én af de fire vindmøller, som vi er ved at opstille på Hirtshals Havn, hvilket svarer til 14.307 andele á 1.668 kroner. Vi har modtaget bud på køb af 31.163 andele, og dermed er vindmøllen overtegnet med 118 procent, siger formanden for Hirtshals Havnefond Jens Peter Lunden

- Det er jo overvældende og overstiger absolut vores forventninger. Det viser jo også, at borgerne i Hirtshals vil det her og vil være med i udviklingen, siger Jens Peter Lunden


De fire vindmøller, som Hirtshals Havnefond opstiller på Østhavnen i Hirtshals, er de første vindmøller i Danmark, der opstilles på rent kommercielle betingelser og dermed ikke modtager statstilskud.


Opstillingen af vindmøllerne på den nye del af Hirtshals Havn, der blev etableret for to år siden, er med udbuddet af andele nået endnu et vigtigt skridt videre i virkeliggørelsen. På den baggrund kan formand for Hirtshals Havn, Anker Laden-Andersen, også konkludere, at der er opbakning til havnens arbejde.


- Vi ser en meget stor interesse for at være en del af vindmølleprojektet, og det tager jeg som et udtryk for, at borgerne i Hirtshals har en overvældende interesse for aktivt at deltage i udviklingen i Hirtshals og det, der sker på havnen. Vi kan fra havnens side naturligvis kun være ydmyge i forhold til det arbejde, Hirtshals Havnefond har udført og den tilslutning, vi ser fra borgernes side, og det giver os en meget stor tro på det videre arbejde med udviklingen af havnen, siger han.


Også på havnen begynder vindmøllerne at blive synlige, idet de fire fundamenter til vindmøllerne er blevet støbt over de seneste måneder. Samtidig med at fristen for at afgive bud på vindmøllerne udløb, begyndte dele til den kran, der skal opstille vindmøllerne, at ankomme og blive samlet. Efter planen kan opstillingen af de fire vindmøller ske i uge 41-43.


De fire vindmøller er Vestas vindmøller af typen V136 4,2 MW og har en højde på 150 meter samt en rotordiameter på 136 meter. Vindmøllerne på havnen vil udgøre en væsentlig del af den grønne omstilling i Hjørring Kommune, og med vindmøllerne vil Hirtshals bidrage til en reduktion af den klimabelastning, der i disse år bliver stadig tydeligere.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Færgerederi sejler mere bæredygtigt
- Chauffør fik bøde for cabotagekørsel
- Lovforslag vil sikre lønniveauet for kombinerede transporter
- Polsk chauffør blev dømt og udvist 25 timer efter anholdelse
- International transportkoncern vil skære i CO2-udslippet
- 2019 havde flere eneulykker med dræbte
- Tip-kærren har truck-beslag
- Vognmand valgte V8’er med kroghejs
- Havn køre frem med fossilfrit brændstof
- Entreprenør-model har rullet i 10 år
- Leverandøren har nyt MAN-skab klar til at levere “velfærd”
- Stenleje ved Limfjorden har fået ny 24-tons tip-kærre

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst