Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Genbrugsområde ligger klart til skibe

Torsdag 5. september 2019 kl: 11:03
Share  


Af: Redaktionen

Genbrugsområde ligger klart til skibe

Verdens første recyclingfacilitet, der er bygget til det formål at genindvinde materialer fra skibe og borerigge, ligger på havnen i Frederikshavn. Faciliteten er netop færdigbygget, og Modern American Recycling Services Europe (M.A.R.S. Europe), der har lejet sig ind på området, er klar til åbningen 22. september, hvor alle interesserede kan se nye område og blandt andet opleve rensningsanlægget med de to 2.500 kubikmeter store opsamlingstanke, skibsrampen til ophaling af skibe op til panamax-størrelsen og skiddingområdet til ilandtagning af offshore-installationer på op til 50.000 ton

- Vi har set frem til den her dag, hvor vi kan give folk adgang til området. Vi er meget taknemmelige for kommunens og byens modtagelse og opbakning. Det vi vil gerne sig en stor tak for og håber, at rigtig mange har lyst til at fejre åbningen sammen med os. Vi glæder os til at vise det hele frem. Og vi glæder os til at fejre, at vi nu går i gang med arbejdet. De første ansættelser er på plads, og vi fortsætter løbende med at ansætte folk, indtil sitet er i fuld drift, siger Kim Thygesen, der er Ggneral manager hos M.A.R.S. Europe. 


Administrerende direktør hos Frederikshavn Havn, Mikkel Seedorff Sørensen, glæder sig også til åbningen af den nye plads.


- Der er ingen tvivl om, at det bliver en festdag. Når man har været en del af en byggeproces helt fra start, så er det en fantastisk følelse at være i mål og kigge ud over det imponerende område, siger han og fortsætter:


- Frederikshavn har fået en recyclingfacilitet med fokus på sikkerhed og bæredygtighed, som vi alle kan være rigtig stolte af. Åbningen er startskuddet til et kæmpe bæredygtighedseventyr i det nordjyske, hvor mere end 200 arbejdspladser vil blive skabt med fokus på den cirkulære økonomi. Det er stærkt. Og det skal fejres.


M.A.R.S. forventer opstart af aktiviteter i oktober, hvorefter området vil blive lukket på grund af ISPS-regler og sikkerhedshensyn. 


Udover byggeri, vil der være infoskilte, der beskriver de enkelte faciliteter. Der serveres gratis kaffe og kage. 
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Svensk rederikoncern udflager selskab til Danmark
- Skånsk havn nåede nye ro/ro-højder
- Rederi suspenderer ro/ro-forbindelse
- Ny brancheforening på shipping-området har fået sin formand
- Kranerne fra Kina skal krane i Stockholm
- Transportjuristerne giver et overblik over de nye Incoterms 2020
- Transportkoncern fra Esbjerg åbner kontor i Italien
- Amerikansk-kinesisk handelsaftale er godt nyt for dansk skibsfart
- Containerterminal vil blive fossilfri i 2020
- Limfjordshavn skifter navn og lægger ny 10-årsplan
- Billigere billetter skal skabe mere trafik på færgerute
- Hurtigfærge skal sejle ekstra ture til Folkemødet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst