Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Minister vil drøfte løbehjulserfaringer med kommunerne

Onsdag 4. september 2019 kl: 09:32
Share  


Af: Redaktionen

Transportminister Benny Engelbrecht (S) mødtes tirsdag med partierne bag forsøgsordningerne om små motoriserede køretøjer. Ministeren fik i den forbindelse ordførernes opbakning til at indlede en dialog med de største kommuner om deres erfaringer med de nye køretøjer i bybilledet

Der blev taget noter og stillet spørgsmål fra begge sider af mødebordet, da Færdselsstyrelsen i dag præsenterede transportminister Benny Engelbrecht og partierne bag forsøgsordningerne om små motoriserede køretøjer (Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Venstre, Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet) for en status på blandt andet de elektriske løbehjul, der er en del af forsøgsordningerne om små motoriserede køretøjer.


- Det var udbytterigt for mig og for hele aftalekredsen at få en status på de to forsøgsordninger, som vi alle har oplevet som en integreret del af de største danske byers infrastruktur. Særligt de åbenlyse udfordringer i en række større byer med elektriske løbehjul har fanget både befolkningen og mediernes interesse. Jeg vil fortsat afvente de igangværende evalueringer, før jeg sammen med de øvrige partier tager stilling til, hvad der i givet fald skal ændres i forsøgsordningerne, siger Benny Engelbrecht.


Ministeren og ordførerne afsøgte på mødet mulighederne for at fremrykke evalueringen, der forventes at være færdig i januar næste år. Ifølge Færdselsstyrelsen er det ikke muligt på grund af et begrænset datagrundlag, da forsøgsordningen først blev sat i gang tidligere på året.


Ministeren fik på dagens møde desuden aftalekredsens opbakning til at indlede en dialog med de største kommuner i forhold til at dele deres erfaringer med de nye motoriserede køretøjer med henblik på at kunne ændre vejloven, så det bliver lettere for kommuner og udlejningsvirksomheder at tilbyde køretøjerne til brugerne i fremtiden.
 


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Scania fik registreret flest nye busser
- Minister lægger op til Euro-norm frem for dato-norm
- Flyselskab fornyer samarbejdsaftale med rejseselskab
- Amerikansk passager i bus fra Tyskland havde svampe og marihuana med
- Luftkvaliteten er forbedret
- Aftalen mod social dumping på landevejene
- Stort folketingsflertal står bag ny aftale mod løndumping på landevejene
- Politikere kommenterer aftalen mod løndumping på landevejene
- Politiet konstaterede 4.000 forseelser ved skoleveje
- Hurtig togforbindelse skal få flere til at lade bilen stå
- Selvkørende teknologi er emnet på opstartsmøde for assessorer
- Fjernbus-netværk har København med på sin Top 20-liste

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst