Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Hver tiende har taget taget billeder bag rattet

Mandag 19. august 2019 kl: 12:13
Share  


Af: Redaktionen

Hver tiende dansker har taget en selfie eller et andet billede, mens de kørte bil. En undersøgelse lavet af Kantar Gallup for Gjensidige forsikring viser, at det er de ældre bilister, der er de værste

Ifølge undersøgelsen, som Kantar Gallup har gennemført for Gjensidige Forsikring i maj i år blandt 1.560 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år, har hver femte 30 til 39-årige taget en selfie eller et andet billede, mens de kørte en bil. Blandt de 18 til 29-årige er tallet blot én ud af otte. 


- I trafikken skal opmærksomheden kun rettes ét sted hen, og det er mod vejen. Det er helt utilgiveligt, at så mange voksne danskere roder med telefonen, når de burde have blikket på trafikken, siger Henrik Sagild, der er skadedirektør i Gjensidige Forsikring.


Mange ville måske forvente, at det primært er de unge bilister, der bruger telefonen til at tage billeder, mens de kører. Undersøgelsen viser, at det samlet set er hver tiende bilist, som gør det. Blandt de 18 til 29-årige er det 13 procent, blandt de 30 til 39-årige er det 19 procent, og blandt de 40 til 49-årige er det 14 procent, som tager selfies eller andre billeder, mens de kører bil.


- En af de hyppigste årsager til skader i trafikken er uopmærksomhed, og i den sammenhæng er en af de helt store syndere selvfølgelig mobiltelefonen. Uanset om man lige skal tjekke en sms, sende et billede eller noget helt tredje, er det helt uacceptabelt, at man fjerner sin opmærksomhed fra trafikken. Det bringer ikke blot en selv, men også andre i fare, siger Henrik Sagild.


Selvom det for de fleste er en vane at tjekke deres telefoner i tide og utide, er det både dumt og dyrt at forevige køreturen med en selfie. Udover risikoen, man udsætter sig selv og andre for, koster det også 1.500 kr. i bøde.


Om undersøgelsen:
Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring i maj 2019 blandt 1560 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år.

Spørgsmålet lød:
  • Har du nogensinde selv taget en selfie eller et andet billede, mens du selv kørte bil?

Sådan fordelte svarene sig:
  • Ja: 10 procent
  • Nej: 90 procent
  • Ved ikke: 0 procent
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Kontrol med dyretransporter har været mangelfuld
- Rigsrevisorerne skriver beretning om dyretransporter
- Det er for nemt bare at give store bøder
- Tidligere transportminister klippede fragtmændenes røde snor
- Virksomhederne investerer i nye biler
- Esbjerg-vognmand dækker sig ind med tre-årig aftale
- Lastvognsmekanikerfaget var med til DM i Skills - med succes
- Transportkoncern samarbejder med kaffeproducent om grøn kaffetransport
- Tip-traileren rummer 37 kubikmeter under rullepresenningen
- Danmark søger om at blive vært for Euroskills i 2024
- Iveco har kåret årets forhandlere
- Fragtmænd indvier ny terminal ved motorvej E45

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst