Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Transportkoncern gennemfører køb af konkurrent

Mandag 19. august 2019 kl: 12:02
Share  


Af: Redaktionen

Den dansk-baserede transportkoncern, DSV A/S, forventer at gennemføre det tidligere offentliggjorte offentlige ombytningstilbud på alle udestående aktier i Panalpina Welttransport AG. I henhold til schweizisk markedspraksis vil transaktionen blive gennemført i løbet af mandagen

Panalpina-koncernen er en af verdens førende udbydere af transport- og logistikydelser med ca. 14.500 medarbejdere i 70 lande. Sammen vil DSV og Panalpina blive en af verdens største transport- og logistikvirksomheder med en samlet omsætning på omkring 118 milliarder kroner og en samlet arbejdsstyrke på 60.000 medarbejdere i 90 lande.


- Det er med stor glæde, vi byder Panalpina’s kunder, medarbejdere og aktionærer velkommen i DSV. Sammen vil vores to virksomheder skabe endnu bedre resultater og endnu mere værdi for alle vores interessenter. Transaktionens gennemførelse markerer begyndelsen på en integrationsproces, hvor vi vil bestræbe os på fortsat at yde det høje serviceniveau, som vores kunder kender og forventer, siger Jens Bjørn Andersen, der er administrerende direktør i DSV A/S.


Såfremt det godkendes på en kommende ekstraordinær generalforsamling, vil DSV A/S skifte navn til DSV Panalpina A/S. I takt med at integrationen skrider frem, vil alle dattervirksomheder og driftsaktiviteter dog blive lagt ind under DSV’s navn og brand.


Med transaktionens gennemførelse mandag træder de tidligere meddelte ændringer af Panalpina’s bestyrelse i kraft, hvorved Kurt Kokhauge Larsen indtræder som formand og Jens Bjørn Andersen, Jens H. Lund og Thomas Stig Plenborg som medlemmer af Panalpina’s bestyrelse. Samtidig opnår DSV bestemmende indflydelse i Panalpina. DSV forventer, at Jens Bjørn Andersen overtager posten som administrerende direktør fra Stefan Karlen, og at Jens H. Lund tager over fra Robert Erni som økonomidirektør for Panalpina.


Stefan Karlen og Robert Erni fortsætter begge som medlemmer af integrationskomiteen sammen med Jens Bjørn Andersen og Jens H. Lund.  


Prisen for Panalpina ligger på omkring 35 milliarder kroner.


DSV forventer at opnå årlige omkostningssynergier på ca. 2.200 millioner kroner. Omkostningssynergierne forventes at få fuld effekt i 2022 og vil hovedsageligt hidrøre fra konsolidering af operation, logistikfaciliteter, administration og it-infrastruktur.


De samlede transaktions- og integrationsomkostninger svarer almindeligvis til ét års omkostningssynergier. Disse omkostninger vil løbende i integrationsperioden blive indregnet i resultatopgørelsen under særlige poster.


Transaktionen forventes at bidrage til en stigning i resultat pr. aktie senest i 2021, og den sammenlagte virksomheds overskudsgrad ventes i 2022 at være løftet hen imod DSV-koncernens nuværende niveau. Langsigtede finansielle mål vil blive meldt ud i løbet af 2020.


På grund af indregningen af Panalpina udskyder DSV sin regnskabsmeddelelsen for 3. kvartal til 1. november.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Fakta om aftalen mellem DI og 3F Transport
- 40.000 arbejdere på transportområdet har fået ny overenskomst at tage stilling til
- Lastbilchauffør fra Kroatien blev idømt fængelsstraf ved retten i Herning
- Opbygger var med til at vinde udbud og har leveret to opbygninger
- Nystartet vognmand kører ud med 650 nye heste
- Direktør i dansk vognmandsorganisation får britisk hædersbevisning
- Biogaslastbiler giver erfaringer til fremtiden
- Dagligvarerne kommer med biogas-lastbiler
- Shipping-firma i Fredericia kører ud med sværlasttrailer med udtræk
- Postkoncern sælger svensk datterselskab
- Udenlandsk lastbil havde hash med til Løsning
- Det første letbanetog er på vej til Odense - med lastbil

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst