Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Handelsaftale mellem EU og Sydamerika styrker de kommercielle bånd

Mandag 1. juli 2019 kl: 08:57
Share  


Af: Redaktionen

EU og Mercosur-landene - Brasilien, Argentina, Uruguay og Paraguay - blev fredag enige om rammerne for en handelsaftale efter næsten 20 års forhandlinger. De fire lande i den sydamerikanske blok er et milliard-marked for dansk skibsfart. En handelsaftale vil ifølge Danske Rederier uden tvivl styrke de kommercielle relationer yderligere

- Vi er i Danske Rederier svært tilfredse med, at aftalen mellem EU og Mercosur landene nu endelig er kommet i hus. Dansk søfart har i dag et stort fodaftryk i Sydamerika - og vil uden tvivl drage fordel af den markedsåbning og dermed mulighed for øget samhandel, som følger af den nye handelsaftale, siger Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør i Danske Rederier.


Hun peger på, at handelsaftaler som den med Mercosur er afgørende for en lille og åben økonomi som den danske.


- Og når det samtidig forbinder os yderligere med en række af vores vigtigste markeder, kan vi kun glæde os over det, siger Anne H. Steffensen videre.


Aftale vil styrke EU - til gavn for dansk søfart
Som eksportnation nyder Danmark godt af de markedsmuligheder, som udløber af nye handelsaftaler. Aftalen med Mercosur-landene har været undervejs siden år 2000, hvor forhandlingerne gik i gang. Danske Rederier påpeger, at den nye aftale styrker EU's handelsdagsorden.


- Aftalen sender et stærkt signal fra EU i disse tider, hvor protektionismen og den økonomiske enegang har rygvind. EU har lagt meget politisk kapital i fremadrettet at sikre progressive handelsaftaler med omverdenen - og er nu kommet i mål med den største handelsaftale i EU's historie. Vi må stadig afvente det endelige indhold af aftalen - men det er uden tvivl et flot resultat, siger Anne H. Steffensen.


Dansk skibsfart eksporterer i dag for ca. 5,6 milliarder kroner til de fire Mercosur-lande - Brasilien, Argentina, Uruguay og Paraguay.  


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Svensk rederikoncern udflager selskab til Danmark
- Skånsk havn nåede nye ro/ro-højder
- Rederi suspenderer ro/ro-forbindelse
- Ny brancheforening på shipping-området har fået sin formand
- Kranerne fra Kina skal krane i Stockholm
- Transportjuristerne giver et overblik over de nye Incoterms 2020
- Transportkoncern fra Esbjerg åbner kontor i Italien
- Amerikansk-kinesisk handelsaftale er godt nyt for dansk skibsfart
- Containerterminal vil blive fossilfri i 2020
- Limfjordshavn skifter navn og lægger ny 10-årsplan
- Billigere billetter skal skabe mere trafik på færgerute
- Hurtigfærge skal sejle ekstra ture til Folkemødet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst