Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Handelsaftale mellem EU og Sydamerika styrker de kommercielle bånd

Mandag 1. juli 2019 kl: 08:57
Share  


Af: Redaktionen

EU og Mercosur-landene - Brasilien, Argentina, Uruguay og Paraguay - blev fredag enige om rammerne for en handelsaftale efter næsten 20 års forhandlinger. De fire lande i den sydamerikanske blok er et milliard-marked for dansk skibsfart. En handelsaftale vil ifølge Danske Rederier uden tvivl styrke de kommercielle relationer yderligere

- Vi er i Danske Rederier svært tilfredse med, at aftalen mellem EU og Mercosur landene nu endelig er kommet i hus. Dansk søfart har i dag et stort fodaftryk i Sydamerika - og vil uden tvivl drage fordel af den markedsåbning og dermed mulighed for øget samhandel, som følger af den nye handelsaftale, siger Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør i Danske Rederier.


Hun peger på, at handelsaftaler som den med Mercosur er afgørende for en lille og åben økonomi som den danske.


- Og når det samtidig forbinder os yderligere med en række af vores vigtigste markeder, kan vi kun glæde os over det, siger Anne H. Steffensen videre.


Aftale vil styrke EU - til gavn for dansk søfart
Som eksportnation nyder Danmark godt af de markedsmuligheder, som udløber af nye handelsaftaler. Aftalen med Mercosur-landene har været undervejs siden år 2000, hvor forhandlingerne gik i gang. Danske Rederier påpeger, at den nye aftale styrker EU's handelsdagsorden.


- Aftalen sender et stærkt signal fra EU i disse tider, hvor protektionismen og den økonomiske enegang har rygvind. EU har lagt meget politisk kapital i fremadrettet at sikre progressive handelsaftaler med omverdenen - og er nu kommet i mål med den største handelsaftale i EU's historie. Vi må stadig afvente det endelige indhold af aftalen - men det er uden tvivl et flot resultat, siger Anne H. Steffensen.


Dansk skibsfart eksporterer i dag for ca. 5,6 milliarder kroner til de fire Mercosur-lande - Brasilien, Argentina, Uruguay og Paraguay.  


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Kinesiskbyggede containerkraner bliver fjernstyrede
- Svensk havn bygger rampe til fremtiden
- Fristen for virksomheders årsrapporter bliver forlænget
- Havnerelaterede investeringer når op over to milliarder kroner
- Skibsfarten skaber størst værdi
- Odder Kommune begrænser passagertallet på Tunøfærgen
- Planen for hurtigfærge til Samsø er blevet virus-ramt
- Indonesien vil kun tillade skibe fra landets egne rederier
- Opfordring: Besøg ikke Anholt i påsken
- Godstransporterne samler sig på Hirtshals Havn
- Hjælpepakke i USA kan gavne dansk eksport
- Rederi suspenderer resultatforventningen for 2020

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst